tiistai 22. joulukuuta 2015

Luukku 22 - Joululoman To-Do

Näin joulun alla monella on varmasti loma. Silloin on aikaa tehdä kaikenlaista ja välillä tylsyyskin voi iskeä. Annan pari vinkkiä, mitä etenkin joululomalla voi tehdä.

Lue kirjoja. Lukeminen on niin mieltä avartavaa puuhaa. Unohtuu kerrankin some ja puhelimen räpläys. Mieli lepää ja etenkin mielikuvitus ja muut äidinkielelliset lahjat kehittyvät.
Tee lumilyhty. Lumilyhdyt ovat kauniita pimeinä iltoina kun niihin sytyttää kynttilän. Varsinkin jouluna lumilyhty tuo tunnelmaa ja valoa ihanan juhlan keskelle. Tosin tämän rakentaminen voi olla paikka paikoin hankalaa, kun lunta ei ole varmaan missään muualla kuin Lapissa tällä hetkellä.

455

Leivo. Leivonnaisia on aina hyvä olla pakastimessa vieraiden varalta. Joulun alla leipominen kuuluu varmasti monien rituaaleihin. Tai jos herkkuhammasta kolottaa leivo jotain pientä, jonka voit syödä heti.
Vietä aikaa lähimmäistesi kanssa. Jos et ole töiltäsi tai koulultasi ehtinyt näkemään kavereita ja läheisiä, on joululoma juuri sopiva aika treffailuun. Sovi tapaamisia ystävien kanssa ja viettäkää aikaa. Kotona tai sukulaisten luona unohda puhelin ja vietä oikeasti aikaa perheesi kanssa.
Katso elokuvia. Elokuvat ovat oivaa ajanvietettä ja kukapa elokuvia ei tykkäisi katsoa. Valitse mieluinen elokuva ja käperry viltin alle nauttimaan.
Ulkoile. Lomalla on aikaa myös hengähtää ja ulkoilla. Käy ulkona vaikka koiran tai ystäväsi kanssa. Kiertäkää jokin miellyttävä lenkki ja nauttikaa ulkoilmasta. Arkena monestikaan ei ehdi töiden ja muiden kiireiden ohella ulkoilemaan, joten loma on ulkoilun aikaa.

222

Harrasta. Lomalla on aikaa myös harrastuksille. Tee sitä mitä rakastat ja vietä harrastuksen parissa aikaa. Niin minäkin aijon viettää joululomani visusti tallilla pyörien.
Siivoa. Siivoaminen ei ole ehkä kaikista mieluisinta ajantappamista, mutta vapaalla on hyvä muistaa myös siistiä paikkoja. Jouluna on ihanaa, kun on puhdas koti

14 kommenttia:

  1. Mäkin haluaisin lukea kirjoja nyt lomalla! sille ei vaan tunnu riittävän aikaa normaalissa arjessa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin on lukemiselle aikaa aina vain arki-iltoina ennen nukkumaanmenoa :/

      Poista
  2. Eikä, mä tein tälle päivälle melkeen samanlaisen postauksen! :D

    VastaaPoista
  3. Oijj, tää oli mielenkiintoinen postaus ! :)
    http://jjjbloggaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Mulla on samoja juttuja listassa! :-) Kirjojen lukeminen jää lukion ohella niin vähäiseksi, että nyt lähtee kirjamaratoni! Tää oli tosi kiva postaus. To-Do -listat toimii aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lukemista ei kyllä tule nykyään useasti harrastettua :/

      Poista
  5. Olipas kivoja vinkkejä!
    http://sanjaamanda.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Mukava postaus ja kivan oloinen blogi! Mulla on aikalailla samanlaista ohjelmaa tiedossa lomalla :)

    http://ronjannika.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Nää vinkit tulee käyttöön! (=

    http://more-than-we.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos jollekkin nämä tulee myös käytäntöön! :)

      Poista