keskiviikko 13. tammikuuta 2016

The power of makeup

Hola! Tänään ajattelin tehdä vähän erilaista postausta ehkä jopa aika tärkeästäkin aiheesta. Otsikon lukiessanne ajattelette, että miten ihmeessä meikkaukseen liittyvä postaus voi olla tärkeä, mutta näin on. Siksipä avaan vähän asiaani, miksi tämä asia on tärkeä ja koskee kaikkia meikkaavia henkilöitä.

Katsot peilistä suihkun jälkeen itseäsi. Sieltä katsoo takaisin suihkunraikas, kaunis ihminen. Niin minä ajattelisin sinusta. Mutta sinä itse et välttämättä ajattele samoin. Saatat ajatella, kuinka huono ihoinen, ruma ja kohtuuttoman epämiellyttävä ihminen sinua peilistä katsookaan takaisin. Silti se peilistä tuijottava ihminen olet sinä. Juuri sinä. Ajattelet, että meikattuna sinulla ei olisi samat ajatukset. Piiloudut meikin taakse itseäsi ja omia ajatuksiasi. 

Monet monet ihmiset, kuten minäkin meikkaavat sen takia, koska haluavat näyttää hyvältä muiden silmissä. Ajattelemme, että meikit kasvoilla olemme kauniita. Mutta emmekö me muka muuten ole? Emmekö ole kauniita silloin suihkun jälkeen iho punoittaen? Olemme. Maailmassa on monta ihmistä, jotka rakastavat ulkonäköäsi juuri niin luonnollisena kuin oikeasti olet. Vaikka itse et ulkonäöstäsi täysin  naturellina välittäisi, joku muu välittää. Mieti hetki, haluatko joka päivä piilottaa sen kauneuden meikin alle? Tärkeää tässä asiassa on se, kun some luo nykypäivänä niin kauheaa painetta naisille ulkonäöstä, joten olisi hyvä muistaa rakastaa itseä sellaisena kun on. Kukaan ei ole kasvoiltaan, iholtaan ja vartaloltaan niin täydellinen kuin netin manipuloidut mallit. Älä ota paineita niistä vaan vakuuta itsellesi, että olet hyvä juuri noin.  
Piilotan meikin alle näppyisen ja punoittavan ihoni, inhoan sitä. Meikki pelastaa aina päivän, eikä puhelimen etukamerakaan mene rikki pelkästä kauhistuksesta kun on meikkiä kasvoilla. Meikit kasvoilla kumminkin tunnen olevani edes hitusen kauniimpi. Olen itse silti oppinut hiljalleen sietämään täysin meikitöntä peilikuvaani. Eräs päivä se oikeasti näytti ihan hyvältä. Hehkutin tästä Juusollekkin, kuinka ihoni näyttikään hyväkuntoiselta. Askel askeleelta kuoriudun meikkikerrosten alta muidenkin nähtäväksi täysin luonnollisena Tiia-Mariana. Meikkasin kuvia varten toisen puolen kasvoista ainoastaan, jotta hahmottaa meikin voiman. Miten se oikeasti peittääkään ihon virheet, punotuksen ja verisuonet. Meikki muuttaa niin paljon ihmistä. Niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Unohdetaan aina täysin, että miten kaunista luonnollisuus onkaan.

0p

0p2

Otetaanko yhdessä haasteeksi tänne blogimaailmankin puolelle, se että ollaan juuri sellaisia kuin olemme? Postataan välillä ilman meikkiä ja rakastetaan peilikuviamme. Eikö tässä olisi tavoitetta ihan jokaiselle meikkaavalle? Unohtaa meikkaaminen hetkeksi ja  nauttia siitä täysin luonnollisesta minästä.

28 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus! Herätti ajatuksia.
  Itse oon tahtonut aina olla mahdollisimman luonnollinen. Alopecian takia se luonnollisuus kuitenkin estyi, enkä sitä voi luultavasti enää kokea. Eikä siinä mitään, tykkään meikata eikä se luo ylimääräisiä paineita mulle. Mutta hyvä teksti, ja tärkeästä aiheesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin tarkoitukseni, saada ajatuksia liikkeelle. Itse rakastaisin kulkea ilman meikkiä vaikka joka päivä, mutta huonon ihoni takia en sitten 'pysty'.. Kiitos!

   Poista
 2. Hei :) Söpö ajatus toi ettei bloggaajat meikkais mutta ainakin demin puolella taitaa 99% olla niin pinnallisia teinejä ettei ikimaailmassa vois seuraavaan pariin-kolmeen vuoteen kuvitellakkaan tollasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oon aikalailla samaa mieltä sun kanssa! :D

   Poista
 3. Hyvä postaus, pisti miettimään. Mutta pakko kommentoida, että se on The power of makeup ei the powerful of makeup ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha otin suoraan yhestä toisesta blogista tuon otsikon, kun oli kuulemma Voicen sivuilta tämän 'haasteen' bongannut ja siellä ollut näin. Eka mulla olikin pelkkä, power mutta se kuulosti oman enkun taitojen mukaan tyhmältä ;D

   Poista
 4. Luin tekstin, paljon hyviä ajatuksia. Olen itsekin yrittänyt sisäistää sitä että on iha ok ettei iho oo samettisen sileä, hyvin harvalla kuitenkaan on ja arvet kertoo elämästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Näimpä, arvet on hyvin ja täysillä eletyn elämän merkki!:)

   Poista
 5. Iltaisin suihkun jälkeen olen poikkeuksia lukuunottamatta tyytyväisempi meikittömään ihooni kuin yleensä, niin kummallista kuin se onkin. Harkitsen illalla vakavasti pitäväni seuraavan päivän meikitöntä, mutta kummasti aamulla peiliin katsoessa näen finnin jos toisenkin, joka "on pakko peittää". Ihan varmasti ne samat finnit olivat illallakin naamassa - mihin ne olisivat yön kuluessa lähteneet. Jotenkin epätyytyväisyys kasvaa lähempänä sitä hetkeä, kun toisille pitäisi paljastaa luonnollinen iho, vaikka meistä jokaisella niitä finnejä joskus on.

  Myönnän itse pelästyneeni luokkatoveriani, joka kulki vuodesta toiseen taatusti useamman senttimetrin paksuinen kuori naamallaan, ja sitten hän ilmestyy kouluun ilman mitään. En pelästynyt siksi, että kasvot olisivat olleet rumat, vaan pikemminkin sitä, että tuntemani ihminen ei näyttänyt siltä. Pelästyin, miten suuri vaikutus meikillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikki muuttaa ihmistä oikeasti ihan hirveän paljon ja tiedän itsekin pari ihmistä, jotka näyttävät meikittä täysin eri ihmisiltä :D Kaiken lisäksi he ovat todella luonnonkauniita ja silti joka päivä peittävät sen meikkikerrosten alle.. :/

   Poista
 6. Ihana teksti! Aina kun tällaisia tekstejä lukee, tulee mietittyä asiaa enemmän ja saa ehkä hitusen rohkeutta olemaan ilman meikkiä. Itse meikkaan juuri samasta syystä kuin hyvin monet muutkin, mutta onneks on niitä hyviäkin iho päiviä! Oot tosi kaunis :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Itselläkin aina välillä tulee hyviä iho päiviä, jolloin iho ei punoita eikä finnitkään kukoista niin sillon nautin siitä tunteesta kun saa olla täysin naturelli! <3

   Poista
 7. Ihana ja aito kirjoitus! :) Todella tärkeä aihe ja osaan todellakin samaistua ajatuksiisi. Kärsin nuorempana todella rajusta aknesta lisäksi ihon sävyni on erittäin vaalea, peittäviä ja oikeansävyisiä meikkejä oli vaikea löytää ja kun niiden makuun pääsin, olikin hyvin vaikea olla ilman meikkiä. Vieläkin arastelen meikittä kulkemista, vaikka ihoni on lähes virheetön. Meikkaukseen on liian helppo tottua ja välillä todellakin pitäisi muistaa korostaa luonnollista kauneutta ja olla vain oma itsensä, ilman mitään ylimääräistä. Sinäkin olet todella kaunis ja itsevarmuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä myös ihon kannalta. Kiitos tästä postauksesta! ♥

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhanesti <3 Olipa ihana kommentti, en edes tiedä mitä vastata. Itsekin olisin tuplasti itsevarmempi, jos omistaisin hyvän ihon, mutta kaikkea ei voi aina saada vaikka haluaisi :/

   Poista
 8. Hyviä mietteitä meikin voimasta ! :) Itseäkin inhoitti nuorempana katsoa meikitöntä naamaa aknen takia, mutta nykyään meikillä on ihan toisenlainen merkitys mulle, jolla voin toteuttaa luovaa puolta :) Mulla on siitä mietteitä ja mediasta täällä : http://www.nanikaroliina.com/2015/11/media-manipuloi-sinua.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meikillä saa piilotettua oikeastaan kaiken epämielyttävän kasvoissa, sen taakse on hyvä piiloutua. Meen tsekkaan ton sun postauksen!

   Poista
 9. Hyvä teksti ,ihan liian paljon feikkipeikkoja blogimaailma täynnä :)

  VastaaPoista
 10. Hyvä teksti! Mulle itselleni luonnollisuus on ollut aina tärkeetä, meikatessakin. Aamulla kuitenkin näkee liian usein vaan naamassa niitä virheitä, joita toiset ei todennäköisesti edes huomaa. Meikillä on kyllä tosi suuri vaikutus ulkonäköön. Koulussa oon törmännyt pariin ihmiseen jotka käyttää mun mittapuulla paljon meikkiä, ja kun ovatkin tulleet ilman meikkiä kouluun en ole meinannut edes tunnistaa heitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Itsellä on melkein aina ollut huono iho ja meikkaaminen on tullut mukana aina ala-asteen lopulta asti. Nyt on vaikeaa jättää meikkaamatta..

   Poista
 11. Tosi hyvä postaus ja tärkeetä asiaa! :) Hyviä pointteja ja kivaa lukea, oot oivaltanut asian! Kiva sun bannerisi muuten! :)

  http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Kiva teksti, laittoi ajattelemaan :) oot tosi kaunis meikillä tai ilman :D
  http://sanjaamanda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 13. Moi, hyvä kirjoitus.:) Tein samasta aiheesta blogipostauksen.
  http://smokyeyecandy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mäpä meen kurkkaamaan sun version tästä! :)

   Poista