keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Luukku 2 - Mitkä asiat tuovat joulun

Toisen luukun takaa paljastuu postaus, jossa kerron ajatukseni ja mietteeni siitä, että mitkä asiat tuovat joulun. 

1. Jouluvalot  - Kun jouluvaloja alkaa hiljalleen näkymään ihmisten pihoilla ja ikkunoissa, alkaa 
todellinen joulun odottaminen. Jouluvalot luovat tunnelmaa ja saavat perhoset mahan pohjassa pikku hiljaa leijailemaan. Jouluvalot ovat niin kauniita, että voisin vuorata niillä koko talon. 

IMG_0001

2. Perhe  - Joulu on  parasta aikaa olla koko perhe koolla. Siskoni asuvat jo muualla, eikä heitä tule usein nähtyä. Joulu on kuitenkin sellaista aikaa jolloin ollaan koko perhe kotona ja vietetään aikaa yhdessä. Perheen läsnäolo tuo heti jouluista mieltä!

3. Lumi - On lunta tulvillaan ja raikas talvisää.. Lumi on ehdoton asia, mitä pitää olla jouluna. Ei se joulu ole sitten juhla eikä mikään jos ei lunta ole maassa vähintään polviin asti. Lumi tuo ihanaa fiilistä, kun ulkona on illallakin 'valoisaa' ja naapuruston kynttilät hohkaavat lumen keskellä. Voi miten ihana näky se onkaan <3 Tämän joulun tilanne näyttää aika uhkaavalta, sillä tällä hetkellä ei ole yhtään lunta maassa ja alle kuukausi jouluun. Miten ihmeessä joulupukkikaan pääsee reellään lahjoja jakamaan, kun ei ole lunta?

IMG_0016

4. Joululahjojen ostelu - Ennen joulua monille on varmasti tuttua hirveä hysteria joululahjoista; mitä ostaa kellekkin? En itse osta muille kuin Juusolle joululahjan ja olen sitä pähkäillyt jo viimeiset pari kuukautta. Joululahjojen ostelu on selvä merkki joulunajasta ja kauaa ei enää jouluaattoon olekkaan. Joululahjat tuovat joulumielen jo paljon ennen joulua. Kun lahjat on ostettu, on joulu tervetullut.

IMG_0312

5. Jouluiset mainokset - Telvisiot, radiot, lehdet ja netti ovat kaikki täynnä mainoksia jouluun koskien. Mainostetaan leluja, jouluvaloja ja kaikkea jouluun liittyvää. Kun nämä mainokset alkavat ruuduissa pyörimään on se selvä merkki, että joulu on ovella. Mainokset ovat ärsyttäviä, mutta silti monesti havahdun telvision tai lehden äärestä, kun katselen silmä ruudussa kiinni mainoksia joulun suosikki lahjaideoista. 

IMG_0474

4 kommenttia:

  1. Jouluna on kyllä tärkeetä, kun voi olla läheisten kanssa. Itteä vähän harmittaa, kun ei oo sisaruksia ollenkaa ja jouluna ollaan aina niin pienellä porukalla kotona. : / Mut on sekin parempi ku yksinolo.

    VastaaPoista
  2. Joulu ja lumi kuuluu ehdottomasti yhteen! Toivottavasti pian sataisi oikein kunnolla lunta, niin pukkikin pääsisi poroineen lahjat jakamaan ;)

    VastaaPoista
  3. Oi vitsit kuinka kivoja kuvia ja muutenkin ihana postaus! :)

    VastaaPoista
  4. Joulu ja lumi kuuluu kyllä yhteen! Toivottavasti sataisi lunta pian! Ihania kuvia tässä postauksessa!! :)
    http://elamasilmissanii.blogspot.fi

    VastaaPoista