sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hiusten vaalennus C-vitamiinilla

Moikka! Tänään ajattelin toimia koekaniinina ja päätin myös jakaa tämän kokeilun teille. Nimittäin olen ollut pitkään tietoinen, että hiuksia pystyy vaalentamaan myös vähän kevyemmin ja hellävaraisemmin, kuin käyttämällä kaupan hirveitä myrkkyjä tähän tarkoitukseen. Tämä ajatus nousi eilen illalla päähäni ja selailin netistä muiden kokemuksia kotikonstein vaalentamisesta. Uutena tietona minulle tuli, että hiuksia pystyy vaalentamaan C-vitamiinin lisäksi myös hunajalla, sitruunalla ja ruokasoodalla. Näistä en ollut koskaan ennen kuullut.
 Olen pitkään jo tahtonut ihan vaalean ruskeat hiukset, mutta minulla kun on aivan tumman ruskeat hiukset tällä hetkellä niin ei niistä saa vaaleita taiottua ilman värinpoistoa. Uteliaisuus voitti tässä asiassa ja päätin seuravana aamua ryhtyä tuumasta toimeen ja kokeilla toimiiko tämä C-vitamiinilla vaalennus minun hiuksissani.

Lähtötilanne hiuksissani oli tämä. Kuten näkyy hiustensävy on lähellä mustaa, mutta tyvi on vaaleampi. Yritin muokata kuvaa mahdollisimman vähän, jotta sävy ei vääristyisi.


Itse vaalentamiseen tarvitset: Lusikan ja kupin johon teet seoksen, mitä tahansa shampoota ja C-vitamiinia sekä muovipussin tai suihkumyssyn, jonka laitat päähän levitettyäsi seoksen hiuksiin. Meillä ei kotona ollut pelkkiä C-vitamiini tabletteja joten tyydyin C + sinkki-poretabletteihin. Olisin tahtonut kokeilla tätä 'oikeilla' C-vitamiinitableteilla, mutta tähän hätään en viitsinyt kauppaan lähteä niitä ostamaan. Kokeilen tätä kyllä joskus vielä niitäkin käyttäen.
Shampooksi valitsin XZ:n öljyhoitoshampoon, sillä lukemani mukaan tämä toimenpide kuivattaa hiuksia, joten ajattelin öljypitoisen shampoon estävän tätä kuivumista :D

Käytin seokseen 7 isoa poretablettia ja liuotin ne pienen pieneen tilkkaan vettä. Annoin tablettien poreilla rauhassa ennen kuin lisäsin shampoon sekaan.

Shampoota lisäsin noin puolen desin verran. Sekoitin seoksen hyvin ja tasaiseksi seokseksi. Kaikki tabletit eivät liuenneet niin pieneen vesimäärään, joten osa tableteista jäi murusiksi sekaan. Murskasin niitä lusikalla kupin reunoja vasten ja lopulta seos oli tasaista.

Levitin seoksen päähän samalla lailla kuin minkä tahansa shampoon, hankasin hiuksia vain jonkun aikaa kauemmin ja tarkistin vielä, että seosta on joka paikassa. Huomasin yhden asian, joka kaikkien tulee tietää tätä seosta kokeilessa nimittäin: Jos päänahassasi/kasvojesi alueella on ihottumaa ja tätä seosta leviät hiuksiisi OLE HELKUTIN TARKKA, että seosta ei mene ihottumaan. Minulla on otsassa ollut pitkään ihottumaa ja seosta pääsi siihen valumaan... MIKÄ TUSKA JA KIRVELY SIITÄ AIHEUTUIKAAN! Koskaan ei ole tuollasita kirvelyä tuntunut. Edes silloin kun hiusväriä on mennyt ihottumaan, Joten olkaa varovaisia. 
Laitoin päähäni muovipussin jolla yritin estää mössön valumisen, mutta toivoton keksintö se oli, Seosta valui joka ikisestä välistä ja kolosta vaikka lopuksi jesaroin muovipussin päähäni kiinni, mutta sekin oli aivan turhaa. Pussi ja seos oli ollut päässäni noin kymmenen minuuttia ja minulla meinasi jo hermot pettää. Seosta valui koko ajan niskaa ja poskea pitkin ja oli niin lähellä, etten olisi lähtenyt pesemään sitä pois päästäni. Jatkoin kuitenkin urheasti taistelua. vaikka olin aivan vaaleanpunaisen mössön kuorruttama. Annoin seoksen vaikuttaa päässäni noin 1 h 15 min, kunnes hermot meni ja lähdin pesemään mössön päästäni pois. 

Kuten jo ennen vaalennusta ajattelin, että hiukseni eivät varmasti tällä seoksella vaalene. Eroa entiseen ei itseasiassa huomaa muutakuin tyvestä. Tyvestä minulla oli jo aikaisemminkin vaaleampi mitä latvoista ja lopputulos oli oikeasti järkyttävä. Tyvestä väri oli vaalennut aika paljonkin ja nyt tyven väri oli kultaisen ja kuparin välillä. Aivan hirveän näköinen oikeasti :D Latvoista ei oikeastaan huomannut eroa muutakuin valoa vasten. Esimerkiksi kuvissa latvat näyttää yhtä tummilta, mutta valossa ne ovat kyllä vaaleammat. Pitää yrittää uudelleen ihan niillä C-vitamiinitableteilla joku päivä ensi viilolla vaalentaa ja katsoa onko niistäkään mihinkään. Näin suoraa sanottuna; Paska kokeilu, mutta tulipahan tehtyä :D 

Eli jos harkitset hiusten vaalentamista C-vitamiinilla, käytä heti ensimmäisellä kerralla 'oikeita' C-vitamiinitabletteja, äläkä mitään poretabletteja tai jotain sinne päin olevia. Voihan olla, että ei hiukseni vaalene niillä tableteillakaan, mutta sen näkee sitten seuraavalla kerralla. 
Pesun jälkeen kannattaa laittaa hiuksiin vielä hoitoainetta tai hiusnaamio, sillä hiukset ovat todella takkuiset ja inhottavan tuntoiset.
Muistakaa se, että kaikilla tämä vaalennus ei toimi samalla tapaa, vaan joillakin voi jo ensimmäisellä kerralla vaalentua radikaalisti ja jollain toisella voi mennä useita kertoja, ennen kuin hiukset vaalenevat edes asteen verran. Jollain ei välttämättä vaalene ollenkaan. Minulla vaaleneminen keskittyi nyt vain tyveen.. VALITETTAVASTI. Suosittelen silti kaikille tätä hellävaraisempaa ja edullisempaa vaalennusta kaupan myrkkyjen sijaan. Oletteko te kokeilleet vaalentaa hiuksianne kotikonstein? :)

24 kommenttia:

  1. En yleensä tälläsiä värjäämisjuttuja lue, mutta tän postauksen luin loppuun asti, koska halusin tietää miten käy! Sulla ei nyt oikein onnistunut, mutta toivotaan, että seuraavalla kerralla onnistuu :-) Tykkään muuten sun kirjoitustavasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha toivottavasti ensi kerralla onnistaa! Ja kiitos :)

      Poista
  2. Ei vitsi oli mielenkiintosta lukea tätä pikku hiljaa eteenpäin. :D Petyin vähän ettei vaalentunut ton enempää, koska muuten oisin varmaan itekki heti koittamassa. Voi kyllä olla, että tosiaan poretapletilla oli osuutta asiaan. Hauska postaus! :)

    http://energiapistos.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin petyin aika karvaasti kun tyvi vain muutti väriään, mutta toivottavasti seuraavalla vaalennuskerralla vaalenisi koko pää! Kiitos :)

      Poista
  3. Kiva postaus idea! Ja sun blogilla on jotenkin tosi kiva nimi! :-)

    http://notttwice.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen postaus, en oo ikinä kuullutkaan että hiuksia voi vaalentaa noin! Itse kuitenkin pysyn ihan parturilla haha :D Tosin mun hiuksista tulisikin varmaan valkoiset jos tota kokeilisin... Ihana tausta muuten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos ihana :) Joo mullekkin tuli uutena tietona nämä sitruunalla ja hunajalla vaalentaminen mutta tästä C-vitamiinista olin jo kuullut.

      Poista
  5. Oho en tiennytkään että noin voi vaalentaa hiuksia!! Oon itse vaalentanut mun hiuksia mustasta ruskeaan noin vuoden ajan ja pääasiassa oon antanut kesällä auringon vaalentaa niitä mahdollisimman paljon :) Oon saanut vaalennettua niitä aika hyvin sillä tavalla, mutta pitääpä laittaa tämä juttu korvan taakse muistiin!

    http://jasminkauppila.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä ei kyllä kesäisinkään vaalene, mulla on ilmeisesti monen vuoden värjäys tuottanut sen tuloksen että väri on päässä ja kanssa pysyy :D

      Poista
  6. Kiva postaus, etenkin ihmiselle joka ei ole koskaan hiuksiaan värjännyt. Voisin kuitenkin harkita just jotain tollasta "luonnolisempaa keinoa" tuomaan vähän vaihtelua lookkiin. Ja joo yks tuttuni kesäsin laittaa sitruunaa hiuksiin ja menee aurinkoon: se oikeasti vaalentaa. Et siitä vaan kokeilemaan :D

    Itse just aloitin blogin:

    http://ikuinenpiiloikuinenleikki.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Luin netistä, että tämä ei tepsi värjäämättömiin hiuksiin, mutta ainahan sitä voi omalla vastuulla kokeilla ;D

      Poista
  7. Noin tummaa hiusta on kyllä vaikea vaalentaa :/ Mutta tyvessä ero on kyl selkee, kuten sanoitkin!
    Moni vaaleahiuksinen kaveri vaalenteli ennen hiuksiaan sitruunalla. Itse en ole kokeillut ja taidankin pysyä ihan noissa tavallisissa väriaineissa :) Vaatii todella pitkäaikaista käyttöä, että saisi sitruunalla kunnon tulosta.

    http://love-ornothing.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sen tummankin saisi vaaleaksi värinpoistoilla ja kaupan vaalennusaineilla, mutta niitä en tahdo enää tukkaani pistää. :D

      Poista
    2. Ei se poretabletti ole sen luonnollisempi, hellempi tai parempi vaihtoehto hiuksille.

      Poista
    3. No ei siinä niin paljoa myrkkyjä ole mitä värinpoistoissa :DD

      Poista
  8. Tosi hyödyllinen postaus! Täältä löytyy myös yksi brunette, joka haaveilee vaaleista hiuksista! :)

    www.tittalotvonen.com

    VastaaPoista
  9. Voi ei, no tulipa tuokin kokeiltua! :D Ite myös menin kokeilemaan tuota kerran ja kävi juuri samalla tavalla. Lievä v*tutus tuli sen jälkeen, vaikka en tietenkään ajatellut, että se toimisi, mutta kuitenkin! :D Itsellä ei ole mitkään kotikonstein vaalentamiset toiminut. Mun pää vaatii niitä kamalia hiustatuhoavia aineita!
    Kiva lukea sun kokemukset tuosta! :)

    Http://charlotta-sofia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  10. Kiinnostava postaus :)

    http://0402am.blogspot.se/
    http://matildanieminenmusic.blogspot.se/

    VastaaPoista
  11. Mä sain c-vitamiinilla vaalennettua mustien hiusten latvat vaaleanruskeiksi joskus. Se tosin kuivatti hiuksia paljon. Kampaaja-kaverini suositteli myös kokeilemaan väripesua. Eli sekoitat värinpoistoainetta, hoitoainetta keskenään, annat vaikuttaa ihan vaan pari minuuttia ja huuhtelet pois. Ei tuhoa hiuksia niin kuin normaali värinpoisto. (eikä myöskään vaalenna yhtä paljon)

    VastaaPoista
  12. Siis mä en oo ikinä kuullut tällasesta! Pitääkin pistää korvan taakse, sen varalle kun alkaa taas tumma hiusväri ahdistamaan :D

    VastaaPoista
  13. Tämähän siis poistaa väriä eli pigmenttiä, eikä vaalenna vaaleammaksi :D eli vaikkapa suoraväri saattaisi lähteä kokonaan, jolloin tuloksena olisi vaalea tukka (jos tukka on ollut vaalea ennen suoravärin laittoa). Jos taas on kestoväri, niin se poistaa pigmenttiä mutta väri on sama kuin ennen C-vitamiinia. Mie oon joskus kokeillut apteekista saatavaa askorbiinihappo(/c-vitamiini)jauhetta ja sekoittanut sitä shampooseen, toimi ihan hyvin!

    http://turkoosivadelma.blogspot.fi/

    VastaaPoista