tiistai 6. lokakuuta 2015

Kohti terveellisempää elämää - Mitä minä syön?

Ajattelin tehdä teille vähän erilaisemman postauksen, nimittäin postauksen syömisistäni mitä tulee suuhun pistettyä. En todellakaan nyt luettele jokaista suupalaa, vaan ne tärkeimmät, jotka edistävät treenausta ja lihasten saantia. Näin alkuun vielä mainitsen, että en ole mikään ravintoterapeutti tai edes mikään amatööritasoinen näissä treeni- ja syömisasioissa, vaan syön vain hyvän fiiliksen pohjalta ja suunnilleen terveelisesti. Ei siis tarvitse alkaa nalkuttamaan, kuinka syön aivan väärin ja aivan vääriä tuotteita. Itselleni kuitenkin treeni ja nämä ruoat yhdessä ovat jo parissa viikossa tuottaneet tulosta. 
Jottai sain hyvälaatuiset ja valoisat kuvat tähän postaukseen mun piti mennä ulos meidän portaille ottamaan kuvia. Naapurit varmaan naureskelivat ja katsoivat, että mitä hiivattia puuhaan kun kuskaan fetajuustoja ja kurkkuja portaille ;D

Aloitetaan vaikka siitä mitä syön aamulla, jos syön. Olen todella siis t o d e l l a huono syömään aamuisin. Tekee pahaa jo ajatuskin, että jotain pitäisi suuhun pistää aamulla ennen kouluun lähtöä. Välillä kuitekin on pakko vain jotain syödä ja yleisimmin keitän Eloisan pika-proteiinipuuron. Teko on todella helppoa ja vaivatonta. Puuro on valmis jo kolmen minuutin kuluttua. Yhdessä pussissa puuroa on keskimäärin 20g proteiinia, joka pitää nälkää loitolla pitkään. Puuron maku on sitten yksi ongelma. En ole koskaan mistään puurosta oikein pitänyt ja nämä maistuvat kaksi kertaa kauheammille korkean proteiinipitoisuutensa takia, kuitenkin vikisemättä ja silmät kiinni syön puuron lautaselta. En tosin ole kaikkia makuja noista puuroista syönyt eli ehkä tulee vielä vastaan minunkin makuun oleva proteiinipuuro.


Koulussa syön aina sitä mitä on tarjolla ja sitä kautta tulee myös syötyä lihaa, kalaa ja kanaa viikoittain. Kotona meillä ei koskaan ole mitään kalaruokia ja kanastakin tehdään vain kanakeittoa. Yritän aina muistaa koulussa lautasmallin, jotta salaattia tulisi syötyä puolet annoksesta ja muuta ruokaa sitten loput, aina se ei kuitenkaan onnistu kun ruoka on niin hyvää, että se vie melkein koko lautasen tilan :D Jälkiruokana koulussamme on hyvin useasti kiisseleitä ja rahkoja. 

Koulun jälkeen suuntaan joko suoraan salille tai tallille ratsastamaan. Saatan syödä välissä rahkan tai jätän sen sitten treenin jälkeen syötäväksi. Olen aivan rakastunut Skyr:in proteiinirahkoihin! Ne on niin hyviä ja paljon parempia vaihtoehtoja, kuin vaikka Valion PROfeel-proteiinirahkat. PrOfeel:eissa on enemmän sokeria ja muita aineita sekä vähemmän proteiinia kuin Skyr:eissä. En silti sano, etteikö edellä mainitut rahkat olisi hyviä lisiä ruokavalioon. Itse vain suosin Skyr:ejä! Ihan ehdottomat lempparimaut noista rahkoista on uuniomena, mustikka ja mango!


Illalla tai iltapäivällä, miten vain ehdin syön salaatin. Riippuu siitä, kuinka nälkäinen olen teenkö kevyen ja vähän täyttävän salaatin vai ruokaisan salaatin. Mun salaatti koostuu yleensä jääsalaatista, ananaksesta, tonnikalasta, raejuustosta, paprikasta ja fetajuustosta. En ole koskaan ollut myöskään kurkun ystävä, joten sitä lisään joukkoon vähän harvemmin, mutta kuitenkin sen verran usein, että salaatti saa vähän vaihtelua. Jos teen ruokaisamman salaatin paistan joukkoon broileria. 
Rakastuin ihan täysin Kariniemen uutuuteen; mangobroileriin. Se on vaan niin hyvää ja paljon parempaa kuin normaali hunajamarinoitu broileri. Tottakai maustamaton kana olisi terveellisempää, mutta itse silti suosin valmiiksi maustettuja broilereita. 
Ruoan kanssa juon aina maitoa! Maitotuotteista en pystyisi luopumaan mistään hinnasta, olen vain sellainen maitovasikka. Maito mitä juon on yleisimmin kevytmaitoa, mutta en oikeastaan maista eroa taikka välitä join sitten rasvatonta, laktoositonta tai kevytmaitoa.







Ilta- ja välipaloina syön paljon hedelmiä. Rakastan omenoita yli kaiken ja banaani pitää tiukasti 
paikkaa heti omenoiden jälkeen. Ne on vaan niin hyviä ja toki terveellisiäkin! Ennen napostelin pitkin päivää keksejä, karkkia ja kaikkea mitä vain kaapeista löytyi. Nyt olen sitten napostelun vaihtanut hedelmiin ja tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Olin tyhmä kun en vaihtanut napostelua aikaisemmin pois ja ruokailuiden välissä naposteluhan on pahinta mitä vaan voi tehdä jos itseään ja kehoaan miettii. 

Olen ollut kuukauden melkein ostamatta ja syömättä mitään herkkuja, olo on paljon parempi. Toki koulussa keittiöpäivinä tulee syötyä ja maisteltua kaikenlaisia herkkuja, mutta siitä olen itsessäni ylpeä, että olen pitänyt pääni ja en ole ostanut kaupasta enää suklaata tai muutakaan hyvää! Yhden karkkipussin ostin eräs viikonloppu minulle ja Juusolle leffamätöksi. 

Olen nyt treenannut tällä ruokavaliolla ja salitreenillä sekä ratsastuksella jo kolmisen viikkoa. Ensinnäkin olo on paljon pirteämpi ja muutakin tulosta tämä on jo tuottanut! Tulokset tuovat aina vaan uutta potkua tähän hommaan ja ehkä vielä joku päivä tavoitan sen mitä olen aina halunnut! 
 Mitä mieltä olitte tälläisestä postauksesta? :)


9 kommenttia:

  1. Rakastuin tuohon sun uuteen banneriin, se on ihan törkeen hieno! Tää postaus oli tosi kiva, kun tuota tekstiä lukiessa välittyi se fiilis, että oot oikeasti panostanut tuon tekstin kirjoittamiseen + yhteensopiviin kuviin. Mistä oot hommannut tuota Eloisa-puuroa? Toi vaikutti ainakin sun kuvailun perusteella ihan kokeilemisen arvoiselta aamupalavaihtoehdolta.

    http://writtenbyneea.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihanasta kommentista <3 Äiti osti sitä puuroa mulle ihan perus ruokakaupasta, K-supermarketista :)

      Poista
  2. Mä oon ajatellu syödä enemmän hedelmiä, alkaa kyllästyttää noi kaikki proteiinijutut yms haha :D

    http://onrooftop.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hedelmät on kyllä niin hyviä, että niitä voisi syödä jatkuvasti!

      Poista
  3. Naureskelin tuolle ajatukselle, että mitä naapurisi miettivät kun katselivat sinun raahaavan kurkkuja parvekkeelle... :D Mutta kyllä, todella mielenkiintoinen postaus, paljon hyvää asiaa!

    http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Tää postaus oli tosi kiva ja mielenkiintonen :)! Ja ihana blogi sulla kyllä muutenkin ♥ Hienot isot kuvat, selkee ulkoasu ja tykkään sun kirjotustyylistä :)!

    fashionsituation.blogspot.com ♥

    VastaaPoista
  5. Mikä sulla on tarkoituksena tällä ruokavaliolla? Mun näkökulmasta syöt liian vähän, koita lisätä toinenkin lämmin ruoka päivään, vaikuttaa paljon kaikkeen, oli tavoite sitten mikä tahansa :)

    Mutta hei, lupasin arvostelua/kommenttia kirjoittaa, so here we go! Tosi selkeä blogi, tykkään kun teksti ja kuvat on saman levyisiä. Banneri osui silmään, se voisi olla isompi tai siihen voisi lisätä muitakin kuvia, joka toisi kokoa/leveyttä lisää. Muuten ei oikein ole moitittavaa, kirjoitat hyvin ja selkeästi ja pidät jutut positiivisena :)

    http://lihavapupu.blogspot.com

    VastaaPoista