maanantai 5. lokakuuta 2015

Uutta ilmettä blogiin ja pari harmaata hiusta

Heippa! Kerrankin minulla on ollut aikaa blogille. Päätin jättää salitreenin tältä päivää välistä ja keskityin blogiin. Minua on häirinnyt jo pitkään blogin ulkoasu ja banneri, mutta aikaa ei ole ollut mitään niiden eteen tehdä. Latasin iskän koneelle Picasan, jolla sain värkättyä uuden bannerin, joka toivottavasti miellyttää silmää edes hiukan kauemmin kuin se edellinen. Suureksi ongelmaksi tuon bannerin kanssa vain ilmaantui koko. Vaikka pienennän ja pienennän banneria, silti se on kokoajan saman kokoinen, tuollainen jättiläinen. Se ei vaan syystä tai toisesta tahtonut pienentyä tahtoni mukaan. Meneehän se noinkin, mutta olisi se blogin ulkoasua ajatellen siistimmän ja huolitellumman näköistä kun bannerikin olisi edes hitusen pienempi. Kuten ehkä arvaatte, lempivärini on pinkki ja vaaleanpunainen ja sekin myös näkyy ulkoasussa. Muokkasin gadgettien otsikot söpön vaaleanpunaisiksi ja nyt pidän niistä kovasti! Bannerikaan ei voinut välttyä vaaleanpunaiselta. Blogin taustaväri on vielä tuo harmaa, mutta mielestäni se on oikein kiva, vaikka ei niinkään sovi blogin väriteemaan. Katson jonkin aikaa miellyttääkö tausta tuollaisenaan vai vaihdanko senkin tilalle jotain hieman vaaleanpunaisempaa ;) 
Yksi toinenkin suuri ongelma tässä blogissa on ja se on tuo alhaalla oleva 'vanhemmat tekstit'-kohta. Se on lakannut toimimasta kokonaan ja en todellakaan tiedä, että miksi. Ei sen pitäisi (kai) lakata toimimasta, kun ulkoasua muokkaa ja säätää. En ole saanut sitä vielä toimimaan ja en tiedä tulenko koskaan saamaankaan. Hermot ei vain tahdo riittää näiden koodien ja muiden kanssa värkkäilyyn. Jos siis tahdotte katsoa aikaisempia postauksiani, selatkaa niitä vasemmasta reunasta bannerin alta kohdasta 'tekstit'. 

Välillä tunnen itseni maailman surkeimmaksi blogaajaksi. Olen tässä varmaan viimeiset kolme viikkoa jankannut, että teen sen kysymyspostauksen vastausosan heti kun kerkeän ja vieläkään ei ole sen aika. Olen sitä jo alustavasti aloitellut ja pariin kysymykseen vastannut, mutta en vaan saa otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä sitä loppuun saakka. Se siis tulee ehkä huomenna, ensi viikon tiistaina, kahden kuukauden päästä tai voi vierähtää jopa vuosikin. Olen varmaan liian laiska ihminen blogin ylläpitämiseen, hups. Tähän voisin toki myös puollustella itseäni sillä, että ei vaan yksinkertaisesti aika riitä kaikkeen, kouluun, saliin, hevosiin, ruoanlaittoon ja blogiin. Yksi niistä on välttämättä jätettävä joukosta pois ja useinmiten se on blogi. Viikonloppuisin olisi muuten aikaa, mutta olen aina poikaystäväni kainalossa kiehnäämässä, joten kaikki edellä mainitut asiat unohtuu kokonaan. Minulle pitäisi antaa 'Vuoden surkein ja laiskin blogaaja -palkonto'. Mutta nyt ei voivottelut auta vaan on vain yritettävä riipaista jostakin hetki blogailuun. Lupaan yrittää saada sen kysymyspostauksen tällä viikolla valmiiksi!

Kuvailin eilisiltana auringonlaskua ja totesin, että joko en vain osaa kuvata tai sitten mulla on liian huono kamera. Kuvista tuli todella huonolaatuisia, vaikka oli vielä valoisaa, ettei edes kuvat tärähtäneet. Kamerassa kuvat näyttivat ihan hyviltä, mutta heti kun kuvat lisäsi koneelle kuvista tuli pelkkää pikselimössöä. Bloggeriin kun lisää, kuvista ei oikeasti tahdo saada enää mitään selvää. Auttakaa minua, että miten saisin kuvat blogiin asti hyvälaatuisina! 
Tämän avautumisen myötä toivotan kaikille oikein ihanaa uutta viikkoa! Ja ainiin, kertokaa mitä piditte uudesta ulkoasusta!





8 kommenttia:

  1. Mulla on sama kamera, kun sulla ja kyllä sillä pitäis hyviä kuvia saada, vaikka ei mikään hyvä kuvaaja olisikaan. :) Lisäätkö kuvat suoraan bloggeriin vai jonkun toisen sivuston kautta? Itse käytän Flickr -sivustoa, josta liitän kuvat aina blogiin ja siellä ainakin kuvanlaatu pysyy hyvänä. :)

    http://jennislullaby.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään suoraan bloggeriin, olen myös harkinnut tuota Flickr:iä, mutta jotenkin tuntuu niin työläältä siirrellä kuvia paikasta toiseen niin taidan tyytyä vain tämän bloggerin laatuun. :D

      Poista
    2. Okei. :D Jos et tienny, niin semmonen ikävä juttu on vielä bloggerissa, et kuvatila loppuu aika äkkiä. :/ Sen takia itse siirryin lisäämään kuvat muiden sivustojen kautta. :) Ei se loppujen lopuks ole työlästä, kopioida vaan koodi ja laittaa kuvat oikeaan kokoon. :D

      Poista
  2. Mullakin on tuo sama ongelma että blogissa kuvien laatu kärsii todella paljon, mikä häiritsee itseäni älyttömän paljon ja sen takia monet kuvat jäävätkin blogiin laittamatta :/ Mutta tuohon banneri juttuun, niin ootko kokeillu ihan vain rajata sitä kuvaa pienemmäksi? Ja mitä kuvanmuokkausta siihen käytät? Itse suosittelisin käyttämään ipiccy.com. Siellä mä mun kaikki bannerit oon muokannu ja saanu sopivan kokoisiksi :)

    http://misslittlemarie.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän myös ipiccyä, mutta tuloksetta rajailin ja leikkailin kuvaa, kun silti blogger vääntää sen tuollaiseksi jätiksi.

      Poista
  3. Kokeile vaikka paintilla pienentää kuvan kokoa? Pitäis onnistua sielläkin :)

    http://low-leveladult.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paintia en ole vielä testannutkaan, pitää yrittää joku päivä :)

      Poista
  4. Kiitos kvoasti kommentistasi! Keskityin oikeastaan vain taivaan kuvaamiseen niin sittten muu ympäristö jäi hieman epäselväksi :) Pitäisi hommata jalustaan yksi lisäke vielä niin pääsisi ottamaan tasaisempia kuvia! Ja tykkään kovasti tuosta sinun keskimmäisestä kuvasta. Se on tosi kaunis!

    Mukavaa loppu syksyä :)

    http://kauniitaajatuksia.blogspot.fi/

    VastaaPoista