maanantai 28. maaliskuuta 2016

Mango-valkosuklaajuustokakku

Heippa! Näin pääsiäisen kunniaksi tulin jakamaan teille ihan sairaan herkullisen ja helpon juustokakun ohjeen! Oon herkutellut pääsiäisen aikana tällä ihanan täyteläisellä juustokakulla kun karkkilakossa olen, joten pääsiäismunia ja suklaita en ole päässyt maistelemaan. Tämä juustokakku on kaikista yksinkertaisin juustokakku, jonka olen tehnyt ja tekemiseenkään ei varmasti mene kauan aikaa! Kakun tosin on hyvä antaa hyytyä vähintään 4 tuntia tai vaikka yön yli! Kakun kuvat eivät ole ehkä houkuttelevimmasta päästä, mutta voi ei miten herkullista tuo kakku onkaan! Maistui tänäänkin töiden jälkeen iso palanen! :-D 

Itse kakkuun tarvitset;

Pohja

300 g keksejä (Itse käytin Digestive-keksejä)
n. 75 g rasvaa

Täyte

4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa. Itse olen todennut Philadelphian tuorejuustot parhaiksi!
2 rkl sitruunamehua
200 g valkosuklaata
Vaniliinisokeria sekä normaalia sokeria olen aina laittanut oman maun mukaan, enkä ole koskaan mitannut.
Tilkka kiehuvaa vettä

Kiille

2 prk (n. 2 dl)  mangopilttiä
2 liivatelehteä
Tilkka kiehuvaa vettä
100 g valkosuklaata

Kakun valmistus on varsin yksinkertaista. Rouhi keksit pieneksi pieneksi muruksi. Nypi voi murujen sekaan. Vaihtoehtoisesti voit myös sulattaa rasvan ja sekoittaa sekaan. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi, tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Aloita täytteen valmistus laittamalla liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu ja sokerit. Vatkaa sekaisin. Sulata valkosuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulanut valkosuklaa joukkoon, sekä sekoita vielä kerran sekaisin. Kiehuta tilkka vettä ja sekoita nopeasti hyvin valutetut liivatteet joukkoon. Sekoita niin kauan, että vedessä ei ole yhtään liivatepaakkuja. Lisää liivatevesikin vielä kermaseoksen joukkoon. Kaada seos pohjan päälle ja suojaa kakku joko foliolla tai kelmulla. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia.

Kun kakku on hyytynyt valmista kiille. Laita liivatteet samalla lailla likoamaan, kuin täytettä valmistaessakin. Kiehuta vettä sekä sekoita liivatteet siihen. Kaada liivateseos pilttien joukkoon, sekoita hyvin sekaisin ja kaada kiille kakun päälle. Anna kiilteen hyytyä vielä toiset 2 tuntia. Itse koristelin sulattamalla valkosuklaata kakun päälle vaihteeksi, kun yleensä olen aina raastanut suklaata koristeeksi. Ihan kiva tuli myös tällä tapaa!

j1

j2

j3

Vaikka juustokakkuja olen leiponut todella kauan en siltikään saa niiden reunoista koskaan tasaisia! Kun otan vuoan reunan pois osa kakun pinnasta lähtee mukana ja kakusta tulee todella sotkuisen näköinen! Onneksi se ei sentään makuun vaikuta, mutta olisihan se kiva jokin päivä saada luotua täydellisen tasainen juustokakku! ;)

12 kommenttia:

  1. Näyttää todella hyvältä, pitäisi joskus kokeilla!

    http://what-a-lotta-fun.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. jos oot karkkilakossa etkä syö suklaata nii miks syöt sitte valkosuklaata?:D

    VastaaPoista
  3. Aattelinkin, että joku tästä kysyy :-D Toi valkosuklaan määrä tossa kakussa on niin vähäistä, että annan sen itselleni anteeksi ;) kohta 90 päivää oon ollut karkkia ja suklaata syömättä ja sataan päivään tähtäsin niin kyllä näin loppusuoralla voi vähän antaa periksi :-D..

    VastaaPoista
  4. Oi että näyttää hyvältä!:) Sittenkun jaksais vielä joskus ite alkaa tekemään :D

    VastaaPoista
  5. Ah ihanan näköistä!! Täytyy joskus testailla :) Vuuan reunojen poistossa kannattaa vähintään avittaa veitsellä niin kun varmaan ootkin tehny, mutta kaikkein sileimmän ja kauneimman saa reunakalvon avulla, sitä myydään ihan jollain eurolla ainakin Confetissa :)

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa ihanalta :) Toi mangosose on jo muutenkin niin hyvää, että tää ohje täytyy pistää ylös!

    http://unicornexplosionblog.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  7. Ou nou, nälkäisenä ei saisi eksyä ruokapostauksiin, tuloksena vain kahta kauheammat mieliteot! :D Mutta todella hyvän näköistä ja varmasti maukasta. Voisin kokeilla tätä reseptiä tulevaisuudessa, kirjanmerkki!

    www.pirstaloitunut.blogspot.fi

    VastaaPoista
  8. oi vaikuttipa tosi hyvältä, täytyy joskus kokeilla! hyvät ja selkeät ohjeet :)

    http://heidimariay.blogspot.fi/2016/03/maaliskuun-kuunnelluimmat.
    html?m=1

    VastaaPoista
  9. Nam! Hyvältä näyttää! Itellänikin on joskus tuo sama ongelma, että osa kakun pinnasta lähtee pois vuoan pois ottaessa :(

    http://eltsinmuotinurkkaus.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  10. Ihan pakko kokeilla, näyttää niiiiin ihanalle! ♥

    http://fashionsivu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  11. Oi että! Taidankin kokeilla tätä seuraavaksi :) Tiedä vaikka yo-juhliini leipasen :D

    VastaaPoista