perjantai 11. maaliskuuta 2016

Awesome coconut oil

Ajattelin jo kauan sitten, että en tule koskaan kookosöljyä ostamaan sillä musta tuntui, että ei siitä öljystä oikeasti ole mihinkään vaikka sitä niin kovasti hehkutettiin. Kirpparilta saaduistani rahoista päätin tuhlata heti ja kaupassa mietin, että mitä olen ajatellut ostaa, mutta on jäänyt silti joka kerta ostamatta. Mieleeni juolahti kyseinen kookosöljy ja suunnistin Halpa-Hallissa öljyjen luo. Silmiini pisti Voima Ruoan kookosöljy ja tutkiskelin purnukan tekstejä. "Kookosöljy soveltuu hyvin ruoanlaittoon ja leivontaan sekä on herkullista myös sellaisenaan nautittuna. Raikas öljymme on erinomainen luonnollinen ihon kosteuttaja ja sitä voidaan käyttää myös hiustenhoitoon ja intiimihygieniaan." Mieleeni tulvikin muutamien muiden blogaajien postauksia, joissa he olivat käyttäneet kookosöljyä hiustenhoitoon ja melkeimpä pelkkien hiusten takia purnukka lähtikin mukaani. Vaikka suolaiselta tuntuikin maksaa kymmenen euroa öljystä, jota en välttämättä koskaan tulekaan käyttämään, mutta tähän päivään mennessä öljy on ollut jokapäiväisessä käytössä enkä kadu tämän öljyn ostamista yhtään!

koo

Jonkin aikaa olen nyt säännöllisesti tätä öljyä käyttänyt ja olen voinut todeta, että kyllä se vain pitää paikkaansa mitä tästä öljystä kerrotaan.. hoitaa hiuksia, kosteuttaa ihoa, maistuu mahtavalta. Olen kaiken tämän saman pystynyt itsekin toteamaan ja mitään negatiivista sanottavaa mulla tästä 'ihme aineesta' ei ole!

Mutta mihin kaikkeen kookosöljyä oikein voikaan käyttää? 

• Paistorasvana. Kookosöljyllä voi korvata kaikki epäterveellisemmät rasvat ja öljyt! Kookos antaa kivasti vähän makuakin esimerkiksi lettuihin. Mitään 'suolaista' ruokaa tällä en ole vielä kokeillut paistaakkaan ja mietinkin vain, että tarttuuko kookoksen maku myös vaikka pihveihin? :-D
 •Leivonnassa. Korvaa leivonnaisiin tulevat öljyt ja rasvat kookosöljyllä niin leivonnainen on ainakin hitusen terveellisempi! 
•Meikinpoistoaineena. Its ensin epäilin kookosöljyn tehoa meikin puhdistuksessa, mutta olihan se itsekin tätä kokeiltava ja pakko myöntää, että kyllä se oikeasti poistaa meikin ja samalla saa myös ihon kosteutettua! 
•Aurinkovoiteena. Lueskelin vähän netistä, että mihin kaikkea tätä voikaan käyttää ja kuullemma myös kookosöljy ajaa aurinkorasvan asian. Kookosöljy antaa myös samalla kauniin rusketuksen iholle.
Hiustenhoidossa. Kookosöljyä voi käyttää hiusnaamiona pikaisesti ennen pesua muutaman minuutin ajan tai vaihtoehtoisesti kookosöljyä voi levittää erittäin kuiviin hiuksiin vaikka yön yli asti. Hiukset suojataan pyyhkeellä yön yli ja aamulla pestään tarvittaessa shampoolla. Kuivat hiukset saattavat imeä öljyn yön aikana niin hyvin, että pesua aamulla ei edes tarvita. 
Kookosöljy myös rauhoittaa ja kosteuttaa kuivaa ja hilseilevää päänahkaa.

koo1

Deodoranttina. Luin tämänkin netistä, mutta ajattelin kyllä itsekin kokeilla, että pitääkö tämä paikkaansa. Kookosöljyä tulee levittää pelkällä vedellä pestyihin kainaloihin muutaman kerran päivässä ja deodoranttiominaisuus alkaa toimia muutaman päivän sisällä. 
•Finnivoiteena. Kookosöljy kuivattaa finnit ja parantaa muutenkin ihonlaatua. Kookosöljy kuulemma myös edesauttaa aknen parantumista.
•Kasvo-, vartalo- ja käsivoiteena. Kookosöljyllä voi korvata kaikki teolliset vartalorasvat, sillä kookosöljy kosteuttaa luonnollisesti niin vartalon kuin kasvojenkin ihoa. Mä olen itse laittanut kookosöljyä iltaisin kasvoihin ja aamulla iho on näyttänyt niin elinvoimaiselta ja hehkuvalta!
•Urheilussa. Lisää kookosöljyä urheilujuomaan niin saat kaksikertaa tehokkaamman urheilujuoman! Myös kehonrakennuksessa kookosöljy antaa energiaa lihasten kasvattamiseen, kuitenkin ilman lihomisvaikutusta!
Sheivaukseen. Kookosöljyllä voi korvata kaikki sheivausvaahdot ja öljy myös kosteuttaa sääriä samalla. 

koo2

Oletteko te kokeilleet kookosöljyn käyttöä? Kertokaapas mulle vielä, jos tiedätte jotain muitakin käyttötarkoituksia kookosöljylle kuin nämä kaikki yllämainitsemani!

9 kommenttia:

  1. Jos kookosöljyä laittaa hiuksiin ennen suihkua, eikö lattiasta tule kamalan liukas? Näin olen muutamilta kuullut.
    Moni käyttää kookosöljyä hampaiden purskutteluun, pitäisi ilmeisesti valkaista jonkinverran hampaita, mutta ennen kaikkea se pitää tulehdukset loitolla suusta, vähentää ienverenvuotoa, vaikuttaa poskionteloihin, vähentäen tukkoisuutta joten varmasti kevätallergikoiden kannattaa kokeilla. Kannattaa googlettaa oil pulling nii löytyy varmasti parempaa tietoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla ainakaan tullut liukas lattia tai en ainakaan pistänyt merkille :-D Joo tosta suun purskuttelusta oon myös kuullut ja sitäkin voisi melkeimpä kokeilla!

      Poista
  2. Itse olen käyttänyt kookosöljyä päivittäin jo usean vuoden ajan! Paistamiseen poikkeuksetta, kahvin sekaan teelusikallinen _aina_, ihonhoitoon (on muuten erinomainen itse tehtyyn kosmetiikkaan!), meikinpoistoon j sheivaukseen. Kookosöljy sopii melkeimpä kaikkeen. :) Joissain kookosöljyissä on hieman omituinen sivumaku, mistä itse en tykkää ruuanlaitossa ainakaan yhtään. Parhaimmaksi olen todennut Foodinin kookosöljyn. 👌 -Roosa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosöljy kyllä on niin monipuolinen aine, että en ole vastaavaa kokenut :-D Mää kyllä tykkään tosta Voima Ruoan kookosöljystä, mutta tuota Foodiniakin voisi kyllä kokeilla seuraavaksi!

      Poista
  3. Pitäis kyllä varmaan itekin kokeilla tota kookosöljyä, kun niin moni sitä oikeesti hehkuttaa :D
    Sulla on tosi kiva blogi, tykkään varsinki tästä vaaleesta ulkoasusta! Liityin lukijaksi :)

    http://sofiaidaanneli.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla, suosittelen lämpimästi :-) Oi tervetuloa lukemaan Sofia!

      Poista
  4. Tykkään sun blogista ihan sairaan paljon.<3 Kirjoitat postauksesi todella hyvin. Jos olisin itse tehnyt postauksen tuosta kookosölystä, en olisi kertonut mihin sitä voi käyttää ja eihän siinä postauksessa olisi ollut mitään. Tarkoitin siis, että sinä kirjoitit toosi hyvin tästä ja itse olisin kirjoittanut todella huonosti. Ihana bannerikin sulla! <3
    En ole itse vielä kokeillu tuota kookosöljyä, mutta jos se on noin hyvä ja sopii noin monee käyttötarkoitukseen, olisi se varmaan järkevä ostos.
    Hyvä postaus! :)

    http://tildahytonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. En tiennytkään, että kookosöljyä voi käyttää noinki moneen! Olisi kyllä jossain vaiheessa jännä ostaa ja kokeilla.
    Ihanan harmoninen blogi ja kirjoitat tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
  6. Ei hitsi! Oon jotenkin aina epäilyt kookosöljyä, koska en tykkää kookoksesta yhtään. Mutta ehkä sille voisi antaa mahdollisuuden! Todella monipuolisen kuuloinen.

    http://maailmanrannikoilta.blogspot.fi/

    VastaaPoista