sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Mansikka-valkosuklaajuustokakku

Isänpäivän kunniaski ajattelin leipoa iskälle kakun ja mitään iskä ei rakasta niin paljon kuin mansikoita. Päätin sitten tehdä mansikka-valkosuklaajuustokakun. Kakkuun aineiksi tarvitset; vaniliinisokeria, sokeria, tomusokeria (ei välttämätön), kuohukermaa, tuorejuustoa, Digestive- keksejä, liivatelehtiä, voita tai margariinia, valkosuklaata ja joko valmista kaupan mansikkasosetta tai tuoreita mansikoita. Tähän aikaan vuodesta tuoreet mansikat taitaa silti tulla pakasteesta.

Pohja
250-300 gDigestive-keksejä
150 gmargariinia tai voita
Täyte 1
4 dlvispikermaa
200 gtuorejuustoa
200 gvalkosuklaata 
1 ½ tlvaniljasokeria
½ dlsokeria
½ dltomusokeria (ei pakollinen)
6 kplliivatelehtiä
½ dlkuumaa vettä
Täyte2 / päällinen
noin 3 dlmansikkasosetta
3 kplliivatelehtiä
½ dlkuumaa vettä

Ensimmäisen vuorasin irtopohjavuoan pohjan leivinpaperilla. Seuraavaksi murskasin lasilla keksejä kulhossa pienemmäksi. Kun keksit olivat suht. pientä murua sulatin margariinin ja lisäsin joukkoon. Tällä kertaa olin laiskalla päällä, enkä jaksanut murskata keksiä kovin pieneksi, joten keksit jäivät osittain aika isoksi. Yleensä siis keksit kannattaa murskata mahdollisimman pieneksi muruksi.


Kun keksit ja margariini ovat sekaisin, painele keksimargariiniseos vuoan pohjalle tiiviiksi pohjaksi.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen siksi aikaa että valmistat kermavaahtoseoksen.


Kakkupohjan voi laittaa jääkaappiin 'jähmettymään' halutessaan muiden toimenpiteiden ajaksi. Seuraavaksi vatkataan kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kaikki sokerit. Itse siis unohdin laittaa tomusokerin, mutta se ei kyllä vaikuttanut millään tavalla vaahdon makuun tai rakeenteeseen, enkä ole ennen muulloinkaan tomusokeria käyttänyt. Tähän kakkuun sitä oli tarkoitus kokeilla ja ohjeessakin tomusokeri oli mainittu, mutta lahopäisenä sen sitten unohdin lisätä joukkoon.


Sulatin itse valkosuklaan mikrossa, mutta halutessasi voit sulattaa sen myös kattilassa. Sulata valkosuklaa mahdollisimman sulaksi ja lisää vatkatun kerman joukkoon.
Lisää tässä vaiheessa myös tuorejuusto.

Keitä tilkka vettä, johon saat liotettua liivatelehdet. Itse liotin liivatelehdet noin puoleen desiin vettä. Sekoita koko ajan, jotta lehdet sekoittuvat kokonaan veteen. Sekoittaessasi liivateveden kermaseokseen sekoita koko ajan, jottei jää paakkuja.

Levitä 'täyte' keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

Kun kakku on jähmettymässä voi päällisen valmistaa melkein kokonaan. Survo mansikat tasaiseksi soseeksi. Itse käytin pakastemansikoiden lisäksi purkin kaupan valmissosetta, joten lisäsin kaupan soseen mansikoiden sekaan ja sekoitin tasaiseksi. Mansikkasoseen sekaan en lisännyt yhtään sokeria, sillä tahdoin, että kakussa on jotain raikastakin, eikä kaikki ole yhtä makeaa.

Liota kolme kappaletta liivatelehtiä vedessä ja lisää kuumaan veteen samalla lailla, kuin ylempänäkin. Kaada liivatevesi mansikkasoseen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 

 Kaada mansikkasose kakun päälle ja laita jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Mieluiten yön yli.


Koristelin kakun valkosuklaalla, jotta kakussa olisi vähän jotain väriä myös päällä. En saa koskaan juustokakkujen reunoista tasaisia, joten ulkonäkö ei ehkä ole niin kaunis, mutta kakku on muuten ihan täydellinen herkku juhliin ja arkeen, suosittelen kyllä jokaiselle <3 Ihanaa Isänpäivää <3

18 kommenttia:

  1. näyttääpäs hyvältä! Itse teen kaikki nuo joko oreopohjaan tai browniepohjaan, pitääkin kokeilla tuota digestiveä vaihteluksi :)

    ♥: Jasmin N | littlethingswithjassy.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse taas olen joka kerta suosinut noita Digestivejä :)

      Poista
  2. Nam juutokakut on ihania! Pitää joskus kokeilla tuotakin!
    Liityin lukijaksi! Olisi ihanaa jos voisit tehdä samoin(-:

    www.theskyefullofstars.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakut on kyllä ihan parhautta <3 Tervetuloa lukemaan! Meen tietenkin tsekkaamaan sinunkin blogisi :)

      Poista
  3. Oi kuulostaa herkulliselle! Kivaa isänpäivää sinnekkin! :-)

    palmujenmaassa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vastaan vähän myöhässä näihin kommentteihin :D

      Poista
  4. Oi, näyttää tosi hyvältä ja varmasi sun isä arvosti paljon tota kakkua <3 Mekin tehtiin tänään isälle pitsaa haha :) Upea tausta muuten!

    http://kauneudenilluusio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isi oli kyllä mielissään kakusta ja ruoasta jonka laitoin! Kiitos :)

      Poista
  5. Namm näyttää ja kuulostaa hyvältä! <3

    VastaaPoista
  6. Näyttääpä hyvältä toi kakku! Hyvää isänpäivää myös :)

    VastaaPoista
  7. Ah ihanan selkeet ohjeet! Ehkä mä saan näillä ohjeilla taiottua samanlaisen kakun :D
    http://anskisss.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itsekin tehdä tälläisiä selkeitä ohjepostauksia kuvineen kaikkineen, että mahdollisimman moni lukija saisi ohjeesta kaiken irti! Suosittelen kyllä kokeilemaan tota herkkua! :p

      Poista
  8. Nami! Näyttää kyllä tosi hyvälle! :)

    http://energiapistos.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  9. Hyvän näköinen kakku! Ja hieno on blogisi ulkoasukin! :) Tsemppiä! 😆

    VastaaPoista