tiistai 10. marraskuuta 2015

Vinkkipostaus; Kun postaaminen on hankalaa

Monille blogaajille on varmasti tuttu tunne se, kun ei yksinkertaisesti tiedä mitä postata. Varsinkin näin syksyllä ja talven lähestyessä valokuvallisten postausten tekeminen on hankalaa. Pimeä tulee aikaisin, eikä kuvia kerkeä ottamaan ennen pimeää. Jos siis on töissä tai koulussa, Itsellä on juurikin tämä ongelma, sillä en ehdi ottamaan kuvia viikoilla ollenkaan enää koulusta tullessani. Postauksista pitäisi siis tehdä kuvattomia ja kuvattomat postaukset eivät itseäni nappaa. Postauksen sisältö pitäisi olla tarpeeksi kiinnostava ilman kuviakin, jotta siitä tulisi selaamisen arvoinen. Aihekin on vaikea keksiä, jos ei ole esimerkiksi kuvia uusista ostoksista jotka voisi esitellä postauksessa. Moni asia siis hankaloituu blogaamisessa talven myötä. Nyt kuitenkin ajattelin tehdä postauksen juurikin kyseisestä asiasta, nimittäin postausideoista. Postauksessa on hyviä vinkkejä aloitteleville blogaajille ja niille, jotka eivät vielä ole varmoja bloginsa sisällön kiinnostavuudesta sekä kaikille, joilla on ongelmia postausideoiden kanssa. 

Kun pää lyö tyhjää ideoiden suhteen tai muuten vaan ei postauksista tule miellyttäviä ja julkaisukelpoisia, voit käyttää näitä ideoita ja ohjeita apunasi. 



Mieti ensimmäiseksi, mistä aiheesta suurin piirtein tahtoisit tehdä postauksesi.

Jos tahdot tehdä postauksen uusista vaatteistasi, mutta et pysty kuvaamaan uutuuksiasi esimerkiksi juuri pimeän takia, sovella ajatusta. Jos edelleen kuitenkin tahdot pitää postauksen aiheen vaatteissa, mutta et halua kuvatonta esittelypostausta tee varsinainen esittelypostaus vasta kun pystyt valokuvaamaan ostoksesi. Tee sen sijaan postaus esimerkiksi vaatteista, jotka sinun täytyy saada tai olet ajatellut ostaa tulevaisuudessa. Voit selata nettikauppojen sivuja ja tallentaa sieltä vaatteiden kuvia ja tehdä niistä kollaasin. Näin saat postaukseen myös kuvia sekä postauksesi aihe pysyy samana.

Jos blogisi on uusi, esittele itsesi ja ajatuksesi.

Olet ehkä blogin aloittaessasi tehnyt hätäisen esittely/avauspostauksen blogiisi, jossa kerrot parilla sanalla itsestäsi, sekä blogistasi. Se ei kuitenkaan kerro paljoakaan sinusta ja ajatuksistasi blogin suhteen blogissasi vieraileville. Jos heti alussa iskee paniikki, että mistä teen postauksen lue tämä kohta huolella, sillä annan sinulle pari neuvoa.
Tee alkuun huolellinen postaus, jossa esittelet itsesi, ajatuksesi ja sen mitä blogisi tulee pitämään sisällään. Kerro elämästäsi, tietenkin sen verran, mitä itse olet valmis kertomaan. Mainitse harrastuksesi ja mielenkiinnonkohteesi, avarra muiden näkemystä sinun elämästäsi. Kirjoita rohkeasti ajatuksesi blogaamisen suhteen. Millainen blogisi tulee olemaan, mitä se tulee pitämään sisällään. Mitä aihepiiriä blogisi edustaa? Kerrothan myös sen, että oletko blogannut ennen. Lukijat varmasti tahtovat tietää, että oletko kokenut blogaajana, vai onko blogisi niin sanotusti vasta mäessä nousemassa huippua kohti. Lukija siis tietää, mitä odottaa. Blogisi ei ehkä aluksi ole niin laadukas, sillä sinä vasta harjoittelet blogaamista ja blogin muokkausta, Mutta trust me, ajan myötä paranee.

Postauksen ei aina tarvitse kertoa tämänhetkisistä asioista. 

Kun selaa tunnettujen ja 'menestyneiden' blogaajien tekstejä törmää oikeastaan melkein jokaisessa tekstissä tähän hetkeen. Postaukset käsittelevät päivän asuja, meikkejä ja muuta arkipäivään kuuluvaa. 
Itse ainakin pidän postauksista, joihin on käytetty vähän mielikuvitusta eikä jokainen postaus ole muotia täynnä. Joku tietenkin saattaa tykätä sellaisista postauksista ja blogeista missä joka päivä esitellään päivän asu. Mielipidekysymys tämäkin asia. Mutta takaisin kukkaruukkuun, postaukset, jossa on vähän menneisyyttä, mielikuvitusta ja omaa elämää tuovat mukavaa lisää blogiin. Esimerkiksi Elämäni aakkoset -postaukset ovat aivan ihania. Kaikilla postaukset ovat täysin omannäköiset. Tässä lyhyt esimerkki omista aakkosistani;
A - Aurinko
B - Baby lips
C - Coconut passion (Victoria's Secret body mist)
H - Hevoset
J - Juuso 
K - Kesä
L - Lauantai
M - Musiikki
Aakkosissa on siis tarkoituksena keksiä jokaiselle kirjaimelle esine, eläin tai mikä vaan asia mistä pidät tai se asia kuuluu jollain tapaa elämääsi. Jätin tarkoituksella välistä kirjaimia, joihin en keksinyt mitään. Osaan siis aakkoset :D Tälläinen postaus on todella kiva jopa ilman kuviakin. Tässä siis ainakin yksi idea, jota hyödyntää silloin kun kuvia ei ole käsillä.

Blogaajat rakastavat reseptejä.

Jos sinulla on mielessäsi jokin resepti, jonka avulla osaat taikoa ihania ruokia ja leivonnaisia, voit jakaa sen myös blogissasi muille blogaajille. Kukapa ei pitäisi ruoanlaitosta ja leipomisesta. 

Tee selkeä postaus, jossa kerrot reseptin ja valmistusohjeet. Kuvat, joilla havainnoillistat valmistusta, tekevät reseptipostauksesta tuplasti kivemman ja kiinnostavamman. Olen itse jakanut blogissani kaksi reseptiä, molemmat olivat taivaallisia juustokakkuja. Ne löydät TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ. Toinen reseptipostauksista nousi heti suosituimpien postausten kärkeen. Kuten alussa mainitsinkin, blogaajat rakastavat simppeleitä ja herkullisia reseptejä.

Silaus tyttömäisyyttä ja meikkisiveltimiä on suurimman osan suosiossa.

Useista blogeista löytyy meikkipostauksia, jotka ovat varsin monen ihmisen suosikkeja. En siis todellakaan yleistä, että kaikki pitäisivät sellaisita postauksista, mutta useat kumminkin. Tee postaus arkimeikistäsi joko videolla tai kuvin. Jos siis edes meikkaat. Postauksessa voit esitellä käyttämäsi meikkituotteet ja lopuksi havainnollista miten meikkisi teet. Videon muodossa tämä on ehkä hiukan helpompi toteuttaa. Tälläinen postaus tuo blogiisi heti vähän lisää sinua ja tyttömäistä tunnelmaa.

Jos blogisi on lifestyle, se voi sisältää mitä tahansa.

On luokiteltu erikseen muotiblogit, runoblogit ja elokuvablogit.. Lista jatkuisi kategorioineen äärettömiin. Jos kuitenkin blogisi on lifestyle, se voi sisältää samaan aikaan vaikka kaikkea näitä yllä mainittuja. 
Useat ihmiset pitävät elokuvien katselusta ja sellaisen jakaminen blogiinkin voi olla monen mieleen. Jos olet vasta katsonut jonkin hyvän elokuvan ja tahdot muidenkin tietävän, että elokuva on katselemisen arvoinen, tee elokuva-arvostelu postauksen muodossa. Jokin aika sitten tein itse tänne arvostelun Luokkakokous -elokuvasta. Ko. leffa oli mielestäni niin hyvä, että tahdoin jakaa kokemukseni ja näkemykseni elokuvasta lukijoillekkin. Arvostelun löydät TÄÄLTÄ.
Kerro postauksessasi rehellisesti mielipiteesi elokuvasta sanoja säästelemättä. Jokaisella on tietenkin oma mielipide, sillä rakastamasi elokuva ei välttämättä ole kaikkien mieleen.
Oma näkemys ja rehellinen teksti tuovat räväkkyyttä, väriä ja mielenkiintoa blogillesi.

Postaus voi toimia myös ilman tekstiä.

Viimeisenä vinkkinä mainitsen, että jos ongelmasi onkin se, että tekstiä ei meinaa syntyä. Ei hätää. Postaus voi toimia myös ilman tekstiä pelkillä valokuvilla. Olettaen toki, että kuvat ovat silloin hyvälaatuisia ja mielenkiintoisia. 
Useissa blogeissa on postauksia, johon blogaaja on tahtonut jakaa kuvansa muiden katseltaviksi ilman sanan sanaa. Silloin kuvien tulkinta jää pelkästään lukijalle, joka saa muodostaa oman mielipiteensä ja tulkintansa kuvista. Kuvat ovat yleensä luonto- tai eläinkuvia, jolloin kuvia jaksaa katsella. Jos lisäät blogiisi postauksen, jossa on kymmenen kuvaa itsestäsi taikka kahvikupista ilman minkäänlaista tekstiä voin taata, että postaus selataan vain äkkiä ohitse. Lisää siis sellaisia kuvia, jotka herättävät lukija mielenkiinnon. 

Toivottavasti näistä vinkeistä oli edes jollenkkin apua. Pelkäsin postausta aloittaessani, että en keksi mitään mistä kirjoittaa, mutta olin totaalisesti väärässä. Vinkkejä ja tekstiä tuli koko ajan päähän ja teki mieli kirjoittaa vain lisää ja lisää. Näin ensimmäiseksi vinkkipostaukseksi päätin jättää postauksen tähän ja tahdon nyt kuulla teiltä, mitä piditte postauksesta? Tahtoisitteko jatkossakin lukea vinkkipostauksia? Omasta mielestäni tätä oli todella mukava tehdä ja teen edottomasti jatkossakin näitä, kun vaan aiheita tulee mieleen ja jos tämä oli teidän mieleenne. 


4 kommenttia:

  1. Ihan järkeviä ideoita, mutta noi oli lähinnä sovellettavissa (tai siis helpoiten) lifestyleblogeihin. Järkevää tekstiä eniveis ja sain kuitenkin muutamia toteutuskelpoisia ideoita. Kiitti :*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellänikin kun on lifestyle blogi, niin omaa blogia miettien helpoin näitä vinkkejä tehdä, joten siksi onkin lifestyle painoitteisia! Kiva kuitenkin jos sait ideoita! :)

      Poista
  2. Tosi hyvä postaus ! Itseltäni ovat ideat olleet hieman hakusessa, vaikka kuinka onkin tehnyt mieli kirjoitella. Toivon todellakin jatkossa vinkkipostauksia, tämmöset on ihan parhaita !! :-)

    http://eveningxcoffee.blogspot.fi/

    VastaaPoista