keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Vinkkipostaus: Hiusnaamio kotikonstein

Mulla on ollut hirveä stressi mun hiuksista jo pitkään. Vaikka hoidan niitä hyvin ne ovat jatkuvasti ihan järjettömän kuivat ja elottomat. Ne takkuuntuvat koko ajan ja hiukset eivät ole juurikaan kasvaneet pariin vuoteen, sillä ne katkeavat ennen kuin ehtivät kasvaa milliäkään. Mikään ei ole vielä tähän hetkeen mennessä hiuksiini auttanut ja nyt olen epätoivoisesti etsinyt apua netistä, että saisiko kotikonstein hiuksiin eloa kun kaupan tökötit eivät tunnu tehoavan, löysin listan kotitekoisista hiusnaamioista ja päätin toteuttaa yhden niistä. Meiltä löytyi sopivasti kaikki tarvittavat aineet ja ei muuta kuin tuumasta toimeen. 

Naamioon tarvitsen vain kolme raaka-ainetta. Hunajaa, banaania ja kananmunan. Käytin vain puolikkaan banaanin, sillä ajatus kokonaisen banaanin laittamisesta tukkaan epäilytti. Jos ohje olisikin huono ja toimimaton niin tuhlaisin vain aivan turhaan hyvän hedelmän. Söin siis toisen puolen banaanista ;D 



Muussaa banaani hyvin sileäksi soseeksi, lisää hunajaa noin 1 dl verran. Riippuen toki hiustesi pituudesta. Lopuksi erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Lisää seokseen pelkästään valkuainen. Sekoita tasaiseksi soseeksi ja siinä se kokonaisuudessaan olikin. Valmis seos on kyllä kieltämättä ihan koiran oksennuksen näköistä. Onneksi se kuitenkin tuoksui vain hunajalle ettei ällötysrefleksi päässyt iskemään :D


Erittäin helppo ja nopea valmistaa sekä tepsii takuuvarmasti. Hiuksista tuli oikeasti aivan taivaallisen pehmeät ja sileät. Hunaja poistaa sähköisyyttä ja rauhoittaa päänahkaa, kananmunan sisältämä lesitiini on luonnollinen ja hellävarainen puhdistaja. Banaanin vaikutusta naamiossa en tiedä.
Naamion tulee antaa alkuperäisen ohjeen mukaan vaikuttaa hiuksissa puoli tuntia. Minun hermoni eivät kestäneet melkein puoliakaan ajasta, sillä seos valuu taukoamatta. Hunaja tekee joka paikasta ihan hirveän tahmean siksipä olisi varmaan kannattanut laittaa muovipussi tai suihkumyssy päähän vaikutusajaksi, niin olisi säästytty tältäkin riesalta. Ensi kerralla olen sitten viisaampi. Toinen ongelmaksi osoittautunut asia oli banaani. Banaanin palasia ei saanut hiuksista pois, ei sitten millään. Pesin hiukset varmaan kolme kertaa ja banaani ei yksinkertaisesti lähtenyt, Joka tapauksessa viimeistele hiuksesi naamion jälkeen shampoopesulla. 
Kun hiukset ovat kuivat, hiukset harjaamalla banaaninrippeet sai viimein pois tukasta. Tämä hiusnaamio vaatii siis aikaa ja paljon kärsivällisyyttä. 
Kuitenkin kaiken vaivan ja ajan arvoinen tämä ohje oli. Ensimmäinen ohje hiuksia koskien joka oikeasti toimii. Aijon käyttää tätä naamiota jatkossakin! Oletteko te kokeilleet hoitaa hiuksia kotikonstein?

18 kommenttia:

  1. Mua kiinnostaa tosi paljon kotitekoinen kosmetiikka ja aina välillä tulee tehtyäkin sellaisia! :) Tää näyttää kans kivalle ja kiinnostavalle. Ihania juttuja sulla täällä blogissa!

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen myös kiinnostunut hiusten hoitamisesta näin vähän 'hellävaraisemmin'! Kiitos paljon :)

      Poista
  2. Vaikuttaa tehokkaalta, täytyy varmaan itekkin kokeilla kun löytyy noi tarvikkeet kotoa :D Sun blogi vaikuttaa kaikinpuolin mielenkiintoiselta, jään seurailemaan :)

    http://milenaee.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Kiva kun kerrankin on joku tämmönen ja löytyy oikeasti yksinkertaset ainesosat, jotka varmastikin on jokasen kotona valmiina kaapissa! :D Pakko varmaan testailla. :)

    http://sonjatuuliak.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha niimpä! Itsekkin olen aina vain törmännyt sellaisiin ohjeisiin, joihin tarvitsee aina jotain ihmeellisyyksiä, joita ei varmasti omasta kotoa löydy :D Kannattaa testata, toimii!

      Poista
  4. Kiva postaus ja kaikki kotikonstit kauneudenhoitoon ovat aina tervetulleita! :) Itse kosteutan hiuksia kookosöljyllä, joka onkin huipputehokas :) Mutta hunajaa täytyy ehdottomasti kokeilla sitten pipokauden aikana, kun mulla ainakin sähköistyy hiukset tosi herkästi! :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse tahtoisin myös tuota kookosöljyä, mutta olen kuullut että se on aika kallista :s Pitää joskus kuitenkin se ostaa kun vain rahaa löytyy sellaiseen :D

      Poista
  5. Kuulostaa muuten todella hyvältä ohjeelta! Tohon kun vielä kookosöljyä tai jotain ni voilà! :-)

    http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ohje on kyllä todella hyvä! Seuraavalla kerralla ajattelin kuitenkin koittaa samaa, mutta ilman banaania :D

      Poista
  6. Nää sun vinkkipostaukset on ihan sika kivoja! Tätä täytyykin kokeilla jossain vaiheessa!

    http://notttwice.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos ihana! <3 Suosittelen kyllä kokeilemaan :)

      Poista
  7. Kiinnostava hiusohje, sitten ko muutan joskus omilleni niin voisin koklata just näitä kotikutoisia hiusnaamioita. Nyt ei uskalla, ko täällä on muutenkin jo hyvin kireä tunnelma...

    http://miretenmaailma.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tämä kyllä toimii ja hiuksista tulee niin silkkiset <3

      Poista
  8. Tätä kyllä voisin itsekin kokeilla, mutta jättäisin ehkä banaanin kokonaan pois, kun kerran on vähän hankala saada hiuksista pois. Ehkä toimisi niinkin? :)
    http://fiiaelina.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, toimii kyllä loistavasti! Itsekin ajattelin seuraavalla kerralla kokeilla tuota samaa, mutta ilman banaania! :)

      Poista
  9. Uuuu, pitääpäs kokeilla tällaistakin välillä! Mielenkiintoiselta vaikuttava idea kerrassaan :D

    ♥: Jasmin N | littlethingswithjassy.blogspot.fi

    VastaaPoista