sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä .. ja matikan koe

Moikka! Viikonloppu alkaa olemaan aika loppusuoralla ja maanantai häämöttää nurkan takana. Tahtoisin vaan lyödä hanskat tiskiin ja käpertyä sänkyyn loppuelämäksi. Ei vaan jaksa lähteä kouluun huomenna. Mieltä kuitenkin vähän piristää se, että mulla oli ihana viikonloppu rakkaan kainalossa herkkuja syöden ja Hävyttömiä katsoen. Sai rentoutua kunnolla ja nukkua pitkään. Tai niin ainakin luulin, että saan nukkua pitkään, mutta empäs saanutkaan.

Lauantai aamuna piti herätä jo yhdentoista aikaan, kun Sari tuli hakemaan minua tallille. Suoraan vällyistä tallikamppeiden vaihtoon ja ratsastamaan. Olin niin poikki, kun illalla pääsin takaisin Juusolle, että teki mieli mennä heti nukkumaan. Ajattelin, että sunnuntaina nukun oikein pitkään ja kerään voimia maanantain kuuden herätykseen, mutta Sari ilmoittikin minulle, että hän oli ilmoittanut minut estevalmennukseen sunnuntaiksi joka alkaisi puoli yhdeltätoista. Teki mieli itkeä ja vetää kunnon itkupotkuraivarit. En saanut taaskaan nukkua. Kahdeksan jälkeen aamulla Sari tuli taas hakemaan minua tallille. Juusolle pusu poskelle ja eikun menoksi aivan unenpöpperössä kohti tallia. Onneksi sentään koko viikonlopun ajan oli niin ihanat kelit, että ulkona olo oli sentään miellyttävää kun aurinko paistoi ja ei tuullutkaan juuri yhtään!


Aamuvirkut saattavat ajatella, että eihän tuossa ole mitään ongelmaa, että joutuu heräämään yhdeltätoista, sehän on jo melkein päivää. Tai kahdeksalta, aikainen lintu madon nappaa vai miten se meni. Mutta minulle sillä on suuri vaikutus, että saan viikonloppuisin nukkua niin pitkään kuin nukuttaa. Jos en saa viikonloppuna levättyä kunnolla, en todellakaan jaksa viikola herätä joka aamu kuudelta, vaikka menisikin aikaisin nukkumaan. Olen vain sellainen ihminen, että tarvitsen oikeasti paljon unta pysyäkseni skarppina.




Nyt kun selvisin estevalmennuksestä hengissä ja pääsin hengähtämään kotiin oli mieli jo vähän virkeämpi, sillä ulkona oli niin lämmin kuin olisi kesä. Kävin pari kuvaa napsimassa ja fiilistelin tota ilmaa. Ehkä kesä ei olekkaan kokonaan vielä takanapäin, koska vielä oli merkkejä kesästä jäljellä, sillä kukkia kukki vielä vaikka kuinka paljon ulkona!




Olin jo niin hyvällä tuulella kunnes muistin.. se helkkarin matikan koe. Meillä piti olla kyseinen koe jo perjantaina, mutta muistin, että se siirrettiinkin maanantaille ja taas päivä pilalla. En varmasti jaksa harjoitella mitään matikkaa; verrantoja, prosenttilaskuja ja sen sellaista tylsää ja puuduttavaa. 




Ajattelin vain ottaa rennosti loppupäivän ja jättää sen matikan kokeen omaan arvoonsa. Osaan jos osaan, mutta olen sen verran tunnilla kuitenkin niitä tehtäviä osannut, että enköhän sen kokeen sentään edes läpi pääse. Kivaa sunnuntaita kaikille ja nauttikaa näistä ihanista ilmoista vielä kun voitte!

4 kommenttia:

  1. Mäkin odotan kauhulla muutaman viikon päässä olevaa pitkän matikan koetta, saa nähdä selviänkö siitä elossa :-D Kivaa sunnuntaita myös sulle!

    http://oona-h.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. yh itelläni on täsä jaksossa kaksi matikan kurssia eli mulla tulee olemaan kaksi matikan koetta. En tykkää. Tsemiä sun syksyyn!

    maailmanrannikoilta.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Ihanan kesäisiä kuvia!! :) Ja mitä ihmettä miksi heräät jo kuudelta? :o Itsekin tarvitsen paljon unta, mutta se kuittaantuu sillä että menen aina ennen yhtätoista nukkumaan ja herään seitsemän ja puoli kahdeksan välissä... Toivottavasti tuo matikan koe meni muuten hyvin! Prosenttilaskut on sentään kivoja mutta verrannot niiiin raivostuttavia :D

    VastaaPoista
  4. kivoja kuvia :)

    http://langatonyhteys.blogspot.fi/

    VastaaPoista