maanantai 7. syyskuuta 2015

Mitä hyvää syksyssä on? Vai onko mitään?

Aina syksyn hiljaa hiipiessä ja kesä alkaa jäämään taakse mun suusta alkaa kuulumaan valitus 'Olispa jo kesä.' Ennen kuin ees kesä on kokonaan loppunut alan odottamaan jo seuraavaa kesää, koska kukapa kesästä ei pitäisi. Syksy tuo mukanaan niin paljon ikäviä asioita, että tahtoisin vain skipata koko vuodenajan ihan suosiolla.

Ensimmäinen ikävä asia on sateet. Ihan kun ei jo kesällä tarpeeksi sataisi. Syksysateet ovat niin kylmiä ja masentavia, että tahtoisin vain maata sängyssä peiton alla piilossa moisilta. 
Edellisessä kohdassa vilaukselta esille tullut toinen kurja asia on kylmyys. On niin kylmä ja ja ja.. pimeä. Sitä tosiaan syysiltoina ja -aamuina on. Niin pimeää, että ei eteensä näe. Kaiken lisäksi pelkään pimeää. 

Kolmantena masentaa sitten kasvien kuoleminen. Tulee niin ruman näköistä joka puolelle. Puiden lehdet ensin muuttavat värinsä ruskeaksi ja lopulta tiputtavat lehdet kokonaan maahan. Kukat kuolee ja kaikkialla on vaan niin ruskeaa. Ensinnäkin se on niin ruman näköistä ja pistäähän tuokin kohta mielen matalaksi.

En oikeasti  varmaan tiedä yhtään hyvää asiaa syksyssä. Ainoa asia, jota voisi tehdä kyllä ympäri vuoden, mutta erityisesti tulee pimeinä syysiltoina aloitettua on kynttilöiden polttaminen. Rakastan kynttilöitä yli kaiken, ne tuo niin ihanaa tunnelmaa pimeisiin iltoihin. 
Toinen ehkä edes hieman mielialaa nostava asia on kun saa pukea päällensä paksun neuleen tai villatakin ja villasukat! Nämä kaksi asiaa ovat syksyssä hyviä. Ainoastaan nämä kaksi asiaa, jotka valaisevat minun mieltäni kurjuuden keskellä.



Onkos täällä syysihmisiä? Odotatteko jo innolla lokakuuta ja räntäsateita vai oletteko samalla kannalla kanssani, että syksyn saisi poistaa maailmankaikkeudesta?

19 kommenttia:

  1. Mielettömän upeitä ja syksyisiä kuvia!♥
    Mielestäni kuvat saisivat olla jopa vielläkin isompia. Myöskin nuo sivupalkit näyttävät olevan hirmu ahtaasti.
    http://paremmassavalossa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos <3 Blogin ulkoasun muokkaus on vielä hieman vaiheessa ja pitääkin säätää vielä kaikennäköistä tämän kanssa ennenkuin olen itsekkin täysin tyytyväinen :)

      Poista
  2. Todella taidokkaasti otettuja kuvia, I like! Blogin ulkoasukin on jees ja banneri kivan omaperäinen :) Kirjoitat myös sujuvasti mikä on plussaa!

    http://misslittlemarie.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Syksystä tykkääjänä en ihan onnistunut samaistumaan tähän postaukseen, mutta tykkäsin ihanista kuvista! <3 Komppaan edellistä kommentoijaa kuvien koon suhteen, ne voisivat olla aavistuksen suurempia ja sivupalkit tuntuivat vievän tilaa itse postaukselta.

    http://vaihtoehtoinenuniversumi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha veikkasinkin, että olen aika yksin tämän syksyvihani kanssa, mutta kaikilla on tietenkin omat mielipiteet! :) Kiitos kommentista ja mielipiteestäsi!

      Poista
  4. Kirjotat tosi kivasti! Ois ehkä kiva, jos kuvat ja teksti ois samanleveisiä! Itellä on nyt tosi ikävä syksyä, kun asun atm paikassa jossa joka päivä on lämpötilaa yli 30 astetta..!

    http://www.eevabroad.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ulkoasun muokkaus on vielä kesken ja yritän säätää tämän kaikennäköistä vielä ja juuri tuo on ensimmäisenä kohteena, että saan kuvat ja tekstin samanlevyisiksi :D Ja oi rakastaisin asua sellaisessa paikassa kuin sinä! Syksyä ja talvea ei olisi yhtään ikävä :)

      Poista
  5. Mä taas oon niin innoissani sykystä! :D Syksy on mulle vain kaikkea ihanaa! Kynttilöitä, pehmeitä neuleita, pörröisiä juttuja, omenapiirakkaa ja aikaa lukea hyvää kirjaa.. Ja syysvaatteet on ihania, terkuin minä, joka nettishoppaili koko aamun.. :D

    Kirjoitat tosi kivasti, mukavaa luettavaa! Ainut mitä myös korjaisin olisi se, että teksti olisi kuvien kanssa saman levyistä niin olisi huolitellumman näköinen :) Muuten vaikuttaa oikein kivalta blogilta!

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana kommentti, vaikkakin ehkä vähän syksyinen ;) Kiitos kuitenkin!

      Poista
  6. Kauniita kuvia! :) Itse olen kovin syksyihminen, vaikka kyllä ne sateet osaa olla häiritseviä :D villasukat, kaulahuivit ja kynttilät on vaan niin ihania asioita <3
    http://loikkivat.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pidän itsekkin kovin kynttilöistä ja villasukista ja ne ovatkin melkein ainut asia syksyssä mistä pidän! :D

      Poista
  7. Täällä yks syksyihminen! En erityisesti tykkää sateesta ja kylmyydestä, mutta rakastan kaikkia isoja villapaitoja, nilkkureiden käyttämistä, värikkäitä puita yms :3

    http://emma-luminouslife.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, villapaidat ja muut vastaavat ovat kyllä ihania❤️!

      Poista
  8. Voi ei itsehän rakastan syksyä! Lämpimät viltit, villasukat, kauniit lehdet, neuleet sekä kirpeät syysilmat ja kuuma kaakao<3

    http://claudia-harkonen.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alan kohta itsekkin tykkäämään syksystä kun saatte kommenteillane mieleni muuttumaan ;D Täytyy myöntää, että onhan siinä syksyssä jonkin verran muutakin hyvää kuin kynttilät, neuleet ja villasukat.. :D

      Poista
  9. Itsekkään en oikein pidä syksystä. :l toki on kivaa olla sisätiloissa ja poltella kynttilöitä neuleiden ja villasukkien kera... en pidä yhtään kylmyydetä! ja sateista...tosin ruska aikana jotku puut on kivan näkösiä esim. pihlaja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kynttilät on kyllä jotain niin ihanaa! <3 Pihlajat ovat kyllä nättejä syksyisin, toisinkuin vaikka koivu josta vain lehdet 'ruskistuvat' ja tippuvat pois :D

      Poista
  10. Itsekin olen oikeastaan aina vihannut syksyä, mutta jotenkin tänä vuonna olen osannut ottaa tämänkin vuodenajan ihan positiivisesti vastaan. Kynttilät tosiaan tuovat ihanaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin, villapaidat ja -sukat ovat silkkaa rakkautta, ruska tekee luonnosta ihan superkauniin, ja on hyvä syy kitata teetä litratolkulla kun palelee koko ajan niin perkeleesti :D

    VastaaPoista