torstai 7. heinäkuuta 2016

New way home - Ekat ostokset uuteen kotiin

Heippa! Viime postauksessa puhuin tästä mun ja Juuson yhteenmuutosta ja nyt virallinenkin muuttopäivä on sovittu ja se on 28.7. Saatiin kylläkin asunnon avaimet jo nyt ja ollaan sielä käytykin lähes päivittäin ihastelemassa ja mittailemassa paikkoja. Eilen pyörähdettiin Juuson kanssa Ylivieskassa ostamassa meidän uuteen kotiin juttuja ja mukaan lähti lähinnä keittiön tarvikkeita, mutta Maskusta käytiin tilaamassa meille divaanisohva sekä ruokailuryhmä. Näistä kahdesta lisää sitten myöhemmin. Ykasta oli tarkoitus ostaa matto olkkariin sekä verhot, mutta nämä jäi sieltä ostamatta. Tänään tosin tilasin Jotexilta meille parit verhot, keittiöön verhokapan, muutamat pussilakanasetit sekä torkkupeiton sekä siihen kuuluvan tyynyn. Nämäkin esittelen sitten myöhemmin kun nämä ovat meille postin kautta kotiutuneet. Nyt kuitenkin esittelen teille ne jutut mitä eilen ostettiin, sekä pari juttua ostin aikaisemmin kirppikseltä.

Juuso toimi melkeimpä kokonaan meidän maksumiehenä, sillä mulla oli vaan kymppi rahaa, joten sillä en paljoa olisi saanut ostettua. Paljonhan meidän keittiöön pitää vielä ostaa juttuja, mutta kyllä näillä alkuun pääsee. Tänään vielä varmaan käydään Halpa-Hallista ostamassa paistinpannu sekä jotain muuta pientä. Muistin juuri, että tarvitaanhan me kotiin kaikenlaisia siivoustarvikkeita, joten niitäkin varmasti samalla reissulla lähtee mukaan.

mu1

Näitä pienempiä keittiön tarvikkeitahan olisi ostettavana vielä vaikka mitä, mutta aina ei edes muista, että mitä siellä ruoanlaiton parissa tarvitsisikaan. Kyllä näilläkin varmasti alkuun päästään, mutta esimerkiksi veitset ja puukot pitää vielä ehdottomasti ostaa.

mu3

Tämä 2,5l kattila löydettiin muistaakseni Prismasta ja hintaakaan tällä ei ollut kuin jotain 7e luokkaa. Toki laatu voi olla mitä on, mutta kunhan saadaan makaronit keitettyä ;D

mu2

Tämä lasinen uunivuoka löydettiin Kärkkäiseltä ja tällä kelpaa kinkkukiusauksia vääntää ja ruokaa jää vielä seuraavallekkin päivälle, sillä vuoka on tilava ja varmasti hyvä kahdelle syömämiehelle. Vuoan tilavuus on siis 2,4 litraa.

mu5

Ruokailu- ja kahviastioita ei olla oikein ostettu, sillä ne saadaan mummoltani sekä Juuson vanhemmilta. Nämä simppelit ja nätit motit kuitenkin ostin kirppikseltä, sillä hintaa näillä neljällä ei ollut yhteensä kuin euro ja eihän mukeja voi olla koskaan liikaa. Tosin, jos mukeja on liikaa niin ne nopeasti kertyy tiskipöydälle kamalaksi tiskivuoreksi kun on varaa ottaa joka kerta uusi muki.. :-D

mu4

Aterimet ostettiin myös Kärkkäiseltä, sillä niitä ei saada mistään 'lahjaksi'. Toki näidenkin laadun näkee jo heti ensi silmäyksellä, mutta kunhan nyt ensimmäiset kuukaudet pystyy näillä syömään ja sitten katsoisi rahatilanteen mukaan onko varaa ostaa kunnon aterimet. Toki eihän sitä tiedä vaikka tälläinen parin euron laatutakuu yllättäisi!

mu6

mu7

Meidän tulevan kylppärin sävyt ovat harmaa ja valkoinen, joten pitihän pyyhkeet ja kylppärin matto valita myös sen mukaan. Käsipyyhkeet ovat Luhta Homen pyyhkeitä ja hintaa niillä oli 2,90e/kpl. Kylppärin matoksi valittiin tuollainen tummanharmaa pörröinen puuvillamatto. Eteiseen ostettiin vielä perus harmaa kuramatto, jota en jaksanut alkaa kuvailemaan ja suoristelemaan sitä pois rullalta. 

Tuntuu vieläkin niin uskomattomalta, että meillä on asunto ja että ollaan oikeasti muuttamassa yhteen. Odotan muuttopäivää niin sekavin tuntein, että eka viikko tulee olemaan varmasti raskas. Toki 'kotikoti' on vain kahden kilometrin päässä uudesta kodista ja pääsen vaikka päivittäin iskää ja äitiä katsomaan. Olen silti ihan sata varma, että itku tulee ekana yönä kun on koti-ikävä :-D Nyt rupean tutkimaan erilaisia sähkösopimuksia ja jos niistä jotain ymmärrän niin senkin voisin jo hoitaa alta pois. Kivaa alkavaa viikonloppua kaikille!

10 kommenttia:

  1. Vitsit mä ootan sitä päivää kun pääsee muuttaa omilleen. Tavaraa mulla riittäis omaan kotiin kun niitä saanu 6vuotta jo lahjaksi. Haluan kuitenkin, että mulla on "pahoja päiviä" varten säästössä rahaa, joten ei ihan vielä ajankohtaista :)

    https://miljahoo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä muuttooo oottaa kyllä kuin kuuta nousevaa :-D Mullakin ois ollu loistava pesämuna muuttoa varten kasassa kun olen ollut koko kesän töissä, mutta palkat meneekin autokoulun maksuun, joten muuttoon ei juurikaan rahaa jää, mikä on kyllä harmi ja huono juttu. Noh, ehkä me Juuson kanssa jotenkin pärjätään :-D

      Poista
  2. Ihan mahtavaa lukea tälläisiä postauksia ostoksista omaan kotiin, sillä olen itsekin tässä muuttamassa... Syksyllä tosin vasta, mutta melkein kaikki on jo hankittu. :D Tsemppiä hurjasti teidän kotiinne! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos paljon ihana Maria <3 Tsemppiä sullekkin syksyn koitokseen! ;)

      Poista
  3. Haha, toi on kyllä niin vaikeaa, kun pitää yrittää miettiä mitä kaikkea sitä uudessa kodissa tarvii ja joitain tärkeitä juttuja ei tuu heti ees ajatelleeksi... :) mäkin sain poikaystävän kanssa just asunnon, niin käyn läpi suunnilleen tuota ihan samaa mitä tekin tavaroiden ostamisen kanssa.

    Laura / http://murroskohta.blogspot.de

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta! Kauheaa miettimistä ja miettimistä, että mitä siellä oikeasti tarviikaan ja varmasti kaikkea ei hoksaa tai muistakkaan ennen kuin oikeasti on muuttanut ja se asia tulee vastaan :-D

      Poista
  4. Voi että onnea uuteen kotiin!!❤
    Ja tosi kiva ja mielenkiintonen toi sun My day -postaus, sellasia lisää!

    suvimyllymaki.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pitääpäs toteutella noita my day-postauksia useammin, kun niille on ollut kysyntääkin! :)

      Poista
  5. Onnea uuteen kotiin! Kivaa katsella näitä postauksia kun itsekin on just muuttanut niin samoja fiiliksiä :D Just postasin meidän uudesta ruokailuryhmästä eilen!

    https://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Onnittelut uuteen kotiin! Itekkin muutin omilleni kuukausi sitten, olen shoppailut vaikka ja mitä hyödyllistä, vaikkakin olen monia asioita saanut lahjaksi ja lapsuudenkodista. Asioita tosin vielä puuttuukin, mutta enköhän saa vielä niskasta kiinni.

    VastaaPoista